نماد سایت خبرگزاری سیناپرس

خوردن روزانه پنیر نروژی ممکن است سلامت استخوان ها را بهبود بخشد

به گزارش سیناپرس اردبیل، این تیم دریافت که این فواید سلامتی منحصر به فرآورده های لبنی شمال اروپا است و در سایر انواع پنیر یافت نمی شود. جارلسبرگ نوعی پنیر آجیلی، ملایم و نیمه نرم با سوراخ هایی است که از شیر گاو به دست می آید. محققان امیدوارند که این پنیر ممکن است به توقف پوکی استخوان و حتی پیشگیری از دیابت کمک کند، اما آنها می گویند که تحقیقات بیشتری لازم است. تحقیقات قبلی نشان داده بود که پنیر Jarlsberg سطح استئوکلسین را افزایش می‌دهد، هورمونی که به افراد استخوان‌ها و دندان‌های قوی‌تری می‌دهد. با این حال، مشخص نیست که آیا این پیوند مخصوص پنیر Jarlsberg است یا برای همه انواع پنیر اعمال می شود. برای یافتن این موضوع، دانشگاهیان 66 زن سالم را که هر روز 57 گرم جارلسبرگ یا 50 گرم پنیر کاممبر می خوردند، به مدت شش هفته مورد مطالعه قرار دادند.  همه شرکت‌کنندگان سالم، با وزن مناسب و میانگین سنی 33 سال بودند. پس از آن، به گروهی که کاممبر را می‌خوردند، اجازه دادند به مدت شش هفته جارلسبرگ را بخورند. هر دو پنیر دارای سطوح مشابهی از چربی و پروتئین هستند، اما Jarlsberg همچنین غنی از ویتامین K2 است در حالی که Camembert غنی نیست. یکی از انواع ویتامین K2 در محصولات حیوانی مانند جگر یافت می شود، در حالی که بقیه از باکتری ها و غذاهای تخمیر شده مانند پنیر به دست می آیند.  محققان از شرکت‌کنندگان نمونه خون گرفتند تا پروتئین‌های مهم، استئوکلسین و یک پپتید (PINP) را بررسی کنند که به استخوان‌ها کمک می‌کند تا خود را بازسازی کرده و جوان بمانند. نمونه‌ها نشانه‌های کلیدی از بازسازی استخوان‌ها را نشان دادند، در حالی که سطح ویتامین K2 پس از شش هفته در بین افرادی که روزانه پنیر Jarlsberg می‌خوردند افزایش یافت. چربی خون در هر دو گروه اندکی افزایش یافت، اما سطح کلسترول در افراد پس از تغییر از Camembert به Jarlsberg کاهش یافت. میزان گلوکز در گلبول‌های قرمز در افرادی که Jarlsberg مصرف می‌کردند سه درصد کاهش یافت، اما در افرادی که Camembert مصرف کردند دو درصد افزایش یافت. محققان می گویند باکتری های موجود در پنیر ماده DNHA را تولید می کنند که مطالعات قبلی نشان داده اند می تواند پوکی استخوان را کاهش داده و تشکیل بافت استخوانی را افزایش دهد. پروفسور سومانترا ری، مدیر اجرایی این پژوهش می‌گوید: «این مطالعه نشان می‌دهد که در حالی که کلسیم و ویتامین D برای سلامت استخوان‌ها بسیار مهم هستند، عوامل کلیدی دیگری مانند ویتامین K2 وجود دارد که شاید به خوبی شناخته نشده باشد اما فواید زیادی دارند».

منبع:study find  
مترجم: پریناز نصرتی

خروج از نسخه موبایل