به گزارش سیناپرس اردبیل، چای سبز یکی از فراورده هایی است که از برگ چای تهیه می شود واین چای بسته به این که تحت چه نوع فرآوری قرار بگیرد، می تواند انواع چای سبز، مشکی وحتی چای سفید را تولید کند.
محققان می گویند این اولین مطالعه ای است که ارزیابی می کند که آیا خطرات سلامتی مرتبط با بیماری موسوم به سندرم متابولیک، که حدود یک سوم آمریکایی ها را تحت تاثیر قرار می دهد، ممکن است با مزایای ضد التهابی چای سبز در روده کاهش یابد یا خیر؟
ریچارد برونو، نویسنده ارشد این مطالعه و استاد علوم انسانی، می گوید: شواهد زیادی وجود دارد که نشان می دهد مصرف بیشتر چای سبز با سطوح خوب کلسترول، گلوکز و تری گلیسیرید مرتبط است، اما هیچ مطالعه ای فواید آن در روده را با این عوامل سلامت مرتبط نکرده است.
تیم محققین کارآزمایی بالینی را بر روی 40 نفر انجام داد و در ادامه یک مطالعه در سال 2019 منتشر شد که در مجله تغذیه بیوشیمی منتشر شد که در آن چاقی کمتر و خطرات سلامتی کمتری در موشهایی که مکملهای چای سبز مصرف میکردند با بهبود سلامت روده مرتبط بود. در مطالعه جدید، عصاره چای سبز همچنین قند خون یا گلوکز را کاهش داد و التهاب و نفوذپذیری روده را در افراد سالم کاهش داد. چیزی که این به ما میگوید این است که ظرف یک ماه میتوانیم گلوکز خون را هم در افراد مبتلا به سندرم متابولیک و هم در افراد سالم کاهش دهیم، و به نظر میرسد کاهش گلوکز خون با کاهش نشتی روده و کاهش التهاب روده با صرف نظر از وضعیت سلامتی مرتبط باشد.
افراد مبتلا به سندرم متابولیک با حداقل سه عامل از پنج عاملی که خطر ابتلا به بیماری قلبی، دیابت و سایر مشکلات سلامتی را افزایش میدهند، تشخیص داده میشوند: چربی اضافی شکم، فشار خون بالا، کلسترول HDL، و سطح بالای گلوکز خون ناشتا و تری گلیسیرید. برونو گفت: «نکته دشوار در مورد این عوامل خطر که سندرم متابولیک را تشکیل می دهند این است که آنها اغلب فقط اندکی تغییر می کنند و هنوز نیازی به مدیریت دارویی ندارند، اما همچنان خطر زیادی برای سلامتی دارند».
این محقق گفت: «بیشتر پزشکان در ابتدا کاهش وزن و ورزش را توصیه می کنند. متأسفانه، ما می دانیم که اکثر افراد به دلایل مختلف نمی توانند سبک زندگی را رعایت کنند». هدف کار ما ارائه یک ابزار جدید مبتنی بر غذا به مردم برای کمک به مدیریت خطر ابتلا به سندرم متابولیک یا معکوس کردن سندرم متابولیک است.
با استفاده از تکنیکی برای ارزیابی نسبت قند در نمونه های ادرار، محققان همچنین دریافتند که با چای سبز، نفوذپذیری روده کوچک شرکت کنندگان به طور مطلوب کاهش می یابد. نفوذپذیری روده یا روده نشتی، باکتری های روده و ترکیبات سمی مرتبط را قادر می سازد تا وارد جریان خون شوند و التهاب مزمن درجه پایین را تحریک می کنند.
برونو میگوید: «تصور میشود که جذب محصولات مشتق شده از روده عامل آغاز چاقی و مقاومت به انسولین است که در همه اختلالات قلبی متابولیک نقش اساسی دارند.». اگر بتوانیم یکپارچگی روده را بهبود بخشیم و نشت روده را کاهش دهیم، تصور میشود که نه تنها میتوانیم التهاب با درجه پایین را که باعث شروع اختلالات قلبی متابولیک میشود، کاهش دهیم، بلکه به طور بالقوه آنها را معکوس کنیم. وی گفت: «ما با مطالعه یک ماهه سعی در درمان سندرم متابولیک نداشتیم. اما بر اساس آنچه که ما در مورد عوامل ایجاد کننده سندرم متابولیک می دانیم، این امکان وجود دارد که چای سبز حداقل تا حدی در سطح روده عمل کند تا خطر ابتلا به آن را کاهش دهد».
هم اکنون آزمایشگاه برونو در حال تکمیل تجزیه و تحلیل بیشتر جوامع میکروبی در روده شرکت کنندگان در مطالعه و سطوح سموم مرتبط با باکتری در خون آنها است.
منبع: medical xpress
مترجم: پریناز نصرتی