تشخیص سرطان مغز از طریق آزمایش خون

به گزارش سیناپرس اردبیل، این ابزار قدرتمندی را برای تشخیص وجود گلیوم، مشخص کردن تومورها و نظارت بر وضعیت آنها پس از درمان در اختیار پزشکان قرار می دهد. آزمایش این تیم نوعی بیوپسی مایع است که تکه‌هایی از مواد ژنتیکی سلول‌های تومور – به نام mRNA – را که در خون در گردش هستند، شناسایی می‌کند.

یک مطالعه قبلی برای اولین بار این تکنیک را گزارش کرد، یک آزمایش خونی جدید بسیار بهینه‌شده واکنش زنجیره‌ای قطرات پلیمراز ، برای تشخیص و نظارت دقیق بر وجود دو جهش ژن TERT، که معمولاً در تومورهای گلیوما جهش یافته است.

محققان پس از تطبیق بیشتر تکنیک خود برای شناسایی mRNA تولید شده از یک ژن EGFR جهش یافته به نام EGFRvIII که اغلب در گلیوماهای تهاجمی وجود دارد، شیوع mRNA EGFRvIII را در بافت تومور گلیوما از 37 نمونه بافت تومور تعیین کردند و آزمایش خون آنها را در  نمونه پلاسما از 30 بیمار مبتلا به گلیوم با EGFRvIII تایید شده توسط بافت، 10 بیمار مبتلا به گلیوم بدون جهش EGFR، و 14 فرد سالم. تیم گزارش داد که آزمایش خون دارای حساسیت کلی (توانایی تشخیص وجود EGFRvIII) 72.8٪ و ویژگی (توانایی تشخیص عدم وجود EGFRvIII) 97.7٪ بود.

 این تحقیق نشان می‌دهد که تشخیص تومور مغزی از طریق آزمایش خون امکان‌پذیر است.  دکتر لئونورا بالاج، یکی از نویسندگان ارشد، محقق در مرکز تحقیقات تومور مغزی MGH و استادیار جراحی مغز و اعصاب در دانشکده پزشکی هاروارد می گوید: «این فناوری همچنین می‌تواند برای تعیین اینکه کدام بیماران بیشتر از داروهایی که پروتئین EGFRvIII را روی سلول‌های سرطانی هدف قرار می‌دهند، استفاده شود».  دانشمندان خاطرنشان می کنند که آزمایش های EGFR و TERT آنها به مطالعات بیشتری برای ارزیابی عملکرد آنها در گروه های بزرگتر بیماران نیاز دارد.  با این حال، ترکیب سنجش‌های مختلف جهش نشان‌دهنده یک استراتژی امیدوارکننده برای تشخیص دقیق‌تر گلیوم، نظارت بر پیشرفت تومور، و ارزیابی پاسخ به درمان است.  این فناوری همچنین می تواند برای طیف وسیعی از انواع سرطان های دیگر که حامل جهش در این ژن ها و دیگر ژن ها هستند نیز به کار رود.

 

منبع: medical xpress
مترجم: پریناز نصرتی

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا