جهاددانشگاهی به دنبال راه اندازی خط تولید نهاده‌های دامی در اردبیل

مهران اوچی اردبیلی در نشست با رئیس دادگستری و دادستان شهرستان نمین در بازدید از خط تولید نشاسته صنعتی اظهار کرد: دامداران استان اردبیل به دلیل خشکسالی های به وجود آمده در سال های اخیر در راستای تامین نهاده های دامی با مشکل مواجه شده اند که به همت محققان و پژوهشگران جهاد دانشگاهی به دنبال این هستیم دو ماده با ارزش غذایی مورد استفاده در جیره غذایی دام و طیور تحت عنوان گلوتامیک اسید و اسید آمینه لیزین را به مرحله تولید برسانیم.
وی با اشاره به اینکه هر دو این محصول وارداتی بوده و ارزبری بالایی دارند، خاطرنشان کرد: با راه اندازی خط تولید این محصولات در اردبیل با حمایت مسئولان استانی می توانیم، استان را از این نهاده ها بی نیاز کرده و حتی زمینه صادرات آن را نیز فراهم نمائیم.
رئیس جهاد دانشگاهی واحد استان اردبیل افزود: در صورت حمایت مسئولان استانی تلاش می کنیم طی سال های 1402-1401 خط تولید این دو محصول باارزش را در اردبیل و در جوار خط تولید نشاسته صنعتی، راه اندازی کنیم.
عضو هیئت علمی جهاددانشگاهی در بخش دیگری از سخنان خود به افتتاح فاز اول کارخانه تولید نشاسته صنعتی در استان اردبیل در  ۲۳ بهمن سال گذشته اشاره کرد و افزود: سالانه حدود 750 هزار تن سیب تولید می شود که 250 هزار تن درجه ۳-۴ محسوب می شود که مقادیر بسیلر زیادی از این محصول ضایعات و دورریز سیب زمینی را تشکیل می دهد که با استفاده از این ظرفیت به تکنولوژی تولید نشاسته صنعتی از این مواد دست یافتیم و جهاد دانشگاهی اردبیل توانست موافقت ایجاد این کارخانه را از کارگروه اقتصاد مقاومتی دریافت کند.
وی تصریح کرد: در حال حاضر با تلاش محققان جهاد دانشگاهی به مرحله استحصال این ماده باارزش صنعتی که در صنایع نفت به عنوان مبرد مته های حفاری و بعلت ویسکوزیته بالا مانع ریزش دیواره های چاه های نفتی می شود، رسیده ایم و در فازهای بعدی نیز سعی داریم تا تکنولوژی های جدید را در این کارخانه به مرحله عملیاتی شدن برسانیم.
رئیس جهاد دانشگاهی واحد استان اردبیل ادامه داد: نیاز سالانه کشور به این محصول شیمیایی صنعتی 4 هزار تن است که از کشور چین با ارزبری بسیار بالا وارد می شد که محققان جهاد دانشگاهی اردبیل با دستیابی به این تکنولوژی علاوه بر خودکفایی کشور زمینه صادرات این محصول را نیز فراهم کردند.
اوچی اردبیلی ظرفیت اسمی این کارخانه را در فاز اول 500 تن اعلام کرد و گفت: این کار یک اقدام دانش بنیان بر پایه فناوری های روز دنیاست که امیدواریم با جذب اعتبارات ملی و استانی بتوانیم کارخانه را به ظرفیت واقعی 2 هزار تن در سال برسانیم.
وی در ادامه به تولید محصولات دارویی بر پایه گیاهان دارویی در جهاد دانشگاهی اردبیل اشاره کرد و گفت: دو محصول قطره سینوزیت با نام علمی دامپرلی و پماد پاپیتال مرحله تست انسانی با اخذ کد اخلاق پزشکی را سپری کرده و در مرحله تجاری سازی می باشند.
رئیس جهاد دانشگاهی واحد استان اردبیل ظرفیت بالای گیاهان دارویی در اردبیل را یادآور شد و بیان کرد: جنگل فندقلو به عنوان زیستگاه طبیعی و منحصربفرد منبع بسیار غنی تولید و استحصال گونه های متنوع گیاهان دارویی است که در سال های اخیر این ظرفیت مغفول مانده است.
اوچی اردبیلی به خدمات مرکز درمان نازایی و ناباروری اردبیل نیز اشاره و اظهار کرد:  در 10 سال گذشته با راه اندازی مرکز درمان ناباروری اردبیل 2 هزار و 700 خانواده فرزنددار شده بطوریکه امید به زندگی به این خانواده ها بازگشته است.
وی از تدوین طرح جامع گردشگری استان اردبیل به همت جهاد دانشگاهی خبر داد و خاطرنشان کرد: این طرح با کارفرمایی میراث فرهنگی و استانداری به جهاددانشگاهی واگذار شده تا سند بالادستی برای توسعه همه جانبه استان در بخش گردشگری تهیه  تدوین گردد.
 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا