به گزارش سیناپرس اردبیل، این مطالعه گلبول های سفید نوع B را در بدن بیمار مورد بررسی قرار داد تا در پاسخ به ویروس، آنتی بادی های ضد اچ آی وی ترشح شود.
این مطالعه توسط دکتر آدی بارزل و دانشجوی دکتری السیو نهمد، هر دو از دانشکده نوروبیولوژی، بیوشیمی و بیوفیزیک در دانشکده علوم زیستی جورج اس. وایز و مرکز درمان های پیشرفته دوتان با همکاری مرکز پزشکی سوراسکی مورد بررسی قرار گرفت.
سلول های B نوعی از گلبول های سفید هستند که مسئول تولید آنتی بادی علیه ویروس ها، باکتری ها و غیره هستند. سلول های B در مغز استخوان تشکیل می شوند. هنگامی که سلول های B بالغ می شوند، به سمت خون و سیستم لنفاوی و از آنجا به قسمت های مختلف بدن حرکت می کنند.
دکتر بارزل توضیح میدهد: «تا کنون، تنها چند دانشمند و ما در میان آنها، توانستهایم سلولهای B را در خارج از بدن مهندسی کنیم، و در این مطالعه ما اولین کسی بودیم که این کار را در بدن انجام دادیم و این سلولها را تولید کردیم».
ویرایش ژنتیکی با CRISPR یک فناوری مبتنی بر سیستم ایمنی باکتریایی در برابر ویروس ها است. این باکتری ها از سیستم های CRISPR به عنوان نوعی "موتور جستجوی" مولکولی برای یافتن توالی های ویروسی به منظور غیرفعال کردن آنها استفاده می کنند. دو بیوشیمیست که مکانیسم دفاعی پیچیده را کشف کرده بودند، امانوئل شارپنتیر و جنیفر دودنا، توانستند مسیر را برای برش DNA انتخابی تغییر دهند.
از آن زمان این فناوری برای غیرفعال کردن ژنهای ناخواسته یا تعمیر و وارد کردن ژنهای مورد نظر استفاده شده است. دودنا و شارپنتیه زمانی که برنده جایزه نوبل شیمی در سال 2020 شدند، شهرت بینالمللی به دست آوردند. در حال حاضر، محققان توضیح میدهند که هیچ درمان ژنتیکی برای ایدز وجود ندارد، بنابراین فرصتهای تحقیقاتی گسترده است.
دکتر بارزل می گوید: ما یک درمان ابتکاری ایجاد کردیم که می تواند ویروس را با یک بار تزریق شکست دهد. وقتی سلول های B آزمایش شده با ویروس مواجه می شوند، ویروس آنها را تحریک به تقسیم شدن می کند. بنابراین ما از عامل اصلی بیماری برای مبارزه با آن استفاده می کنیم. علاوه بر این، اگر ویروس تغییر کند، سلول های B نیز برای مبارزه با آن تغییر می کنند .
در طول دو دهه گذشته، زندگی بسیاری از بیماران مبتلا به ایدز در نتیجه تجویز درمان هایی که بیماری را از حالت کشنده به مزمن تغییر می دهد، بهبود یافته است. با این حال، هنوز راه درازی در پیش داریم تا درمانی پیدا شود که بتواند درمان دائمی را برای بیماران فراهم کند.
بر اساس این مطالعه میتوان انتظار داشت که طی سالهای آینده بتوانیم دارویی برای ایدز، بیماریهای عفونی ا و انواع خاصی از سرطانهای ناشی از یک ویروس مانند سرطان دهانه رحم، سرطان سر و گردن تولید کنیم.
منبع: science daily
مترجم: پریناز نصرتی