لزوم حمایت همه‌ جانبه از تولیدات شرکت‌های دانش‌بنیان

بهزاد مرادجو در گفت‌و گو با سیناپرس اردبیل اظهار کرد: ضرورت برنامه‌ریزی برای تقویت شرکت‌های دانش‌بنیان و حمایت از آنها به عنوان حرکتی مؤثر مورد توجه است که در این زمینه باید در تحقق شعار سال راهکارهای علمی و تخصصی را در تقویت نظام دانش‌بنیان مورد توجه قرار داد.
وی تصریح کرد: تولید، دانش‌بنیان و اشتغال‌آفرینی شعار اولین سال قرن جدید از سوی مقام معظم رهبری است که به عنوان نقشه راه برای اقتصاد کشور تدوین شده است.
عضو شورای مرکزی و رئیس کمیسیون سخت‌افزار سازمان نظام صنفی رایانه ای کشور گفت: این نامگذاری بارقه امید را در دل فعالان زیست بوم فناوری کشور ایجاد کرده تا به تبع آن نقش شرکت‌های دانش‌بنیان، تشکل‌های مردمی و صاحبان ایده در عرصه اقتصاد و تولید پررنگ‌تر دیده شود.
مرادجو افزود: این حرکت می‌تواند به تقویت اقتصاد دانش‌بنیان و ارتقای اشتغالزایی منجر شده و اقتصاد دانش‌بنیان را در مسیر تحول قرار دهد.
وی این اقتصاد را دخالت دادن علم و فناوری در همه عرصه‌های تولید اعلام کرد و ادامه داد: نباید تردید داشته باشیم که با حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان و توسعه نقش‌آفرینی آنها به راحتی می‌توان به اهدافی همچون ایجاد اشتغال با کمک استارتاپ‌ها، توسعه فعالیت‌های دانش‌بنیان و همچنین مقابله با آثار تحریم‌ها دست پیدا کرد.
عضو شورای مرکزی و رئیس کمیسیون سخت‌افزار سازمان نظام صنفی رایانه ای کشور در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان کرد: اینکه شرکت‌های دانش‌بنیان ما به چه حمایت‌هایی نیاز دارند تا نقش‌آفرینی بیشتری را در تولید و اشتغال‌آفرینی داشته باشند، شامل حوزه‌های متعددی است که در 9 مورد توجه به این مؤلفه‌ها بسیار مهم و اساسی است.
مرادجو ضرورت ایجاد تسهیلات ویژه برای شرکت‌های دانش‌بنیان و تعیین مرجع قانونی تخصصی برای رسیدگی به شکایات و مشکلات دانش‌بنیان‌ها را یادآور شد و اضافه کرد: معافیت‌های مالیاتی و بیمه‌ای، افزایش اعتبارات صندوق نوآوری و شکوفایی و اجازه به مؤسسات و نهادهای عمومی غیردولتی برای حمایت مالی از شرکت‌های دانش‌بنیان بسیار مهم و مؤثر است.
وی بیان کرد: باید ادارات، نهادها و سازمان‌ها در مسیر خرید محصولات دانش‌بنیان برای رفع نیازهای خود مکلف باشند و در کنار آن کمک به صادرات محصولات دانش‌بنیان و اجازه به شرکت‌های دانش‌بنیان برای استفاده از دستاوردها، فضاها، امکانات، پایگاه‌ها و مراکز علمی بسیار مهم و حیاتی است.
عضو شورای مرکزی و رئیس کمیسیون سخت‌افزار سازمان نظام صنفی رایانه ای کشور در ادامه سخنان خود اظهار کرد: ایجاد بستر حمایتی مناسب برای معرفی محصولات شرکت‌های دانش‌بنیان با طرح‌هایی همچون استفاده از ظرفیت رسانه‌ها و نمایشگاه‌های بین‌المللی مهم و ارزشمند است.
مرادجو تصریح کرد: در جامعه جهانی امروزی جز با افزایش علم در حوزه‌های مختلف امکان پیشرفت و طی مسیر سعودی فراهم نبوده و کشور ما نیز از این قضیه مستثنا نیست.
وی گفت: با توجه به شرایط اقتصادی خاص کشور، ما راهی جز تلاش برای پیشرفت همه‌جانبه و حرکت‌ با تمام توان به سمت اقتصاد قوی دانش‌بنیان نداریم.
عضو شورای مرکزی و رئیس کمیسیون سخت‌افزار سازمان نظام صنفی رایانه ای کشور افزود: در این مسیر بهره‌گیری از فناوری اطلاعات و ارتباطات در همه بخش‌ها اعم از بهداشت، آموزش، فرهنگ، اقتصاد و… یک ضرورت است که می‌تواند ما را هر چه بیشتر، بهتر و سریعتر به رشد اقتصادی مورد پسند برساند.
مرادجو خاطرنشان کرد: نامگذاری سال‌جاری و تاکید رهبر معظم انقلاب بر دانش‌بنیان کردن اقتصاد و تولید ضرورت توجه به این عرصه را 2 چندان می‌کند که امیدواریم دولت و سایر نهادها در تصمیم‌گیری به صورت جدی پیگیر تحقق آن باشند.
عضو سازمان نصر اضافه کرد: در کنار پیشنهادات ارائه شده، عمده حمایت‌های مورد نیاز شرکت‌های دانش‌بنیان ضرورت قوی شدن این شرکت‌ها برای نقش‌آفرینی در مسیر تحقق شعار سال است.
مرادجو بیان کرد: این حمایت‌ها اهتمام تمام بخش‌ها، تصمیم‌گیری‌ها و پشتیبانی‌ها را نیازمند است که در این بین سازمان نظام صنفی یارانه‌ای کشور به عنوان تنها تشکل قانونی در حوزه فناوری‌ اطلاعات آمادگی خود را برای همراهی با شرکت‌های دانش‌بنیان اعلام می‌کند.
عضو شورای مرکزی و رئیس کمیسیون سخت‌افزار سازمان نظام صنفی رایانه ای کشور گفت: دستیابی به اهداف مهم این عرصه تعامل دولت و نهادهای تصمیم‌گیر با سازمان نظام صنفی رایانه‌ای کشور را می‌طلبد تا ما بتوانیم با همراهی بخش دولتی و غیردولتی با سرعت بیشتر به سمت تحقق اهداف مشترک حرکت کنیم.
 

خبرنگار: سمیه درازی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا