نماد سایت خبرگزاری سیناپرس

اولین پیوند بافت ریه از اهداکننده زنده به بیمار کرونایی

به گزارش سیناپرس اردبیل و به نقل سی بی اس نیوز، در یک عمل جراحی 11 ساعته در روز چهارشنبه در دانشگاه کیوتو، گیرنده زن بافت ریه اهدایی همسر و پسرش را دریافت کرد.
‎ به گفته بیمارستان، این زن رو به بهبودی است و وضعیت همسر و پسرش نیز مساعد است.
‎ ده ها پیوند بافت ریه از اهداکنندگان مرگ مغزی به بیماران مبتلا به آسیب ریه COVID-19 در ایالات متحده، اروپا و چین انجام شده است، اما این اولین پیوند از این قبیل است که از اهداکنندگان زنده استفاده می شود.
‎ دکتر هیروشی دیت، جراح قفسه سینه در بیمارستان که رهبری این عمل را بر عهده داشت، در یک کنفرانس خبری گفت: «ما نشان دادیم که اکنون گزینه ای برای پیوند ریه (از اهداکنندگان زنده) داریم.
‎ وی افزود: "من فکر می کنم این درمانی است که به بیماران مبتلا به آسیب شدید ریه ناشی از COVID-19 امید می دهد".
‎یک فوق تخصص بیماری های ریه در این زمینه  گفت: یکی از روش هایی که به صورت ساده و ارزان می توانیم وضعیت ریوی را چک کنیم و نیاز به تخصص خاصی ندارد، ارزیابی میزان اکسیژن خون با استفاده از دستگاه های اکسیژن سنج انگشتی است که بیماران کرونایی می توانند صبح و عصر چک کنند و با توجه به اینکه گروه کمی از افراد هستند ممکن است علائم تنفسی واضحی پیدا نکرده و به سمت بیماری شدید بروند لذا چک اکسیژن تا روز ۱۴ درمورد همه افراد توصیه می شود.
‎علائم بیماران مبتلا به درگیری التهابی ریه این است که دچار تنگی نفس می شوند که این حالت را در روزهای نخست نداشتند و احساس سنگینی روی قفسه سینه دارند. تعداد تنفس آنها که باید معمولا زیر ۲۰ در هر دقیقه باشد به بالاتر از ۲۴ تنفس در دقیقه افزایش پیدا می کند، عطش هوا پیدا می کنند و سرفه ها شدیدتر و طولانی تر شده و اگر بیماری شدیدتر باشد ممکن است آثار کمبود اکسیژن مثل سیاه شدن لب ها و کبود شدن سر انگشتان پیدا شود.

CBS News :منبع
‎مترجم :پریناز نصرتی

خروج از نسخه موبایل