نماد سایت خبرگزاری سیناپرس

خط تولید نشاسته صنعتی در اردبیل افتتاح شد

به گزارش سیناپرس اردبیل، در مراسم آغاز به کار این خط تولیدی که در شهرک صنعتی شماره دو اردبیل برگزار شد، رئیس جهاد دانشگاهی استان اردبیل راه‌اندازی واحد نیمه صنعتی تولید نشاسته با قابلیت تحمل دمایی زیاد را اقدامی ارزشمند در رسیدن به خودکفایی برای تولید نشاسته صنعتی عنوان و اظهار کرد: استان اردبیل با تولید سالانه 750 هزار تن محصول سیب زمینی یکی از قطب‌های تولید این محصول در کشور است که 250 هزار تن آن محصول درجه دو و سه محسوب می‌شود.
مهران اوچی اردبیلی خاطرنشان کرد: کمبود زیرساخت‌های نگهداری این محصول به ویژه سردخانه و انبار استاندارد به دورریز شدن این محصول منجر می‌شود که به همین خاطر با تصمیم ستاد اقتصاد مقاومتی قرار شد برای ایجاد ارزش افزوده بیشتر برای سیب‌زمینی مازاد و محصول درجه سه و چهار سیب‌زمینی تدابیری اندیشیده شود.
وی گفت: تیم تحقیقاتی جهاد دانشگاهی با محوریت پژوهشکده توسعه صنایع شیمیایی این نهاد کار مطالعاتی را در این زمینه آغاز کردند و بعد از سه سال موفق شدند نشاسته صنعتی که کاربرد متنوعی دارد در قالب این خط تولید با ظرفیت 500 تن در سال راه اندازی کنند.
رئیس جهاد دانشگاهی واحد اردبیل اهداف این پروژه را جلوگیری از خام فروشی محصول سیب زمینی، توجه به ارزش افزوده این محصول و همچنین ارتقای صنایع تبدیلی، توجه به اشتغال و خروج ارز از کشور اعلام کرد و افزود: با خرید و تجهیز سوله و تأمین ماشین آلات سعی کردیم تا زمینه راه‌اندازی این مجموعه تولیدی را فراهم کنیم.
اوچی اردبیلی به اخذ گواهی استاندارد محصول تولید شده در خط تولید نشاسته صنعتی جهاد دانشگاهی استان اردبیل از وزارت نفت اشاره و بیان کرد: بعد از اخذ مجوز تاسیس و پروانه بهره‌برداری از اداره کل صنعت و معدن استان، فاز اول خط تولید نشاسته صنعتی مورد مصرف در گِل حفاری با سرمایه گذاری 5 میلیارد تومان ایجاد شد.
وی گفت: با تکمیل فازهای بعدی ظرفیت تولید این کارخانه به دو هزار تن در سال افزایش می‌یابد و قابل ارتقا تا 4 هزار تن هم ‌می‌باشد که امیدواریم از محصولات این کارخانه که تولید انواع نشاسته اصلاح شده حفاری، نشاسته‌ صنایع داروسازی، نشاسته صنایع غذایی و نشاسته‌های پرکاربرد صنایع پلاستیک و چسب‌سازی و کاغذسازی است، استفاده شود.
رئیس جهاد دانشگاهی واحد اردبیل همچنین به کلنگ‌زنی مجتمع سلامت جهاد دانشگاهی استان اردبیل در 23 بهمن و همزمان با سفر رئیس جهاد دانشگاهی کشور اشاره و تصریح کرد: راه اندازی مرکز درمان ناباروری در اردبیل از اقدامات شایسته جهاد دانشگاهی است که قطعا در سال‌های آینده با حمایت مسئولان کشوری و استانی ما قادر خواهیم بود در سایر بخش‌ها نظیر درمان سرطان و بیماری‌های صعب العلاج دیگر نیز ورود پیدا کنیم.
 

خروج از نسخه موبایل