به گزارش سیناپرس اردبیل؛ نماینده سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) در ایران گفت: با هدف تداوم نسل در حال انقراض شتر دو کوهانه، اقدامات حمایتی این سازمان افزایش یافته و همکاری مشترک از جمله پروژه توسعه و ایجاد سایت مواد ژنی با استفاده از ظرفیت مرکز تکثیر شتر دو کوهانه جعفرآباد انجام میگیرد.
"گرولد بودکر" در جریان بازدید از مرکز حفاظت از شتر دو کوهانه جعفرآباد از توابع بیله سوار مغان اظهار کرد: براساس تفاهم نامه همکاری بین فائو و وزارت جهاد کشاورزی حمایتهای لازم از حفظ گونههای شتر دو کوهانه در این منطقه صورت خواهد گرفت.
وی افزود: یکی از بهترین گونههای شتر دو کوهانه در ایران در منطقه جعفرآباد وجود دارد که نسبت به گذشته نسل آنها در حال انقراض است و این گونه ارزشمند جانوری باید تکثیر و در مناطق مختلف کشور از طریق جهاد کشاورزی حمایت شود.
بودکر گفت: در مدت دو سال با اعتبار ۳۵۰هزار دلاری فائو حمایت لازم از مرکز تکثیر شتر دو کوهانه صورت خواهد گرفت و تکثیر این نژاد در سطح کشور با حمایت این سازمان صورت خواهد گرفت.
دراین بازدید اژدری معاون امور دام سازمان جهادکشاورزی در استان اردبیل گفت: بیش از ۲۵۰ نفر شتر دوکوهانه در استان اردبیل وجود دارد که از این تعداد ۶۳ شتر دوکوهانه در مرکز حفاظت و توسعه شتر دوکوهانه بخش جعفرآباد نگهداری میشود.
گفتنی است شترهای دوکوهانه ایران با نام علمی (Camelus bactrianus) بهعنوان ذخیره ژنتیکی دامی بسیار ارزشمندی بهحساب میآیند که موطن و جایگاه اصلی آنها در ایران، استان اردبیل (دشت مغان و مشگین شهر) بوده و همچنین گزارشهای پراکندهای از وجود تعداد انگشت شماری شتر دوکوهانه در استانهای گلستان و آذربایجان شرقی حکایت میکند. شتر دو کوهانه در میان عشایر دشت مغان و آذربایجان از دیرباز جایگاه ویژهای داشته است، چرا که این حیوان به هنگام ییلاق و قشلاق عشایر اثاث و وسایل زندگی ایلات را بر پشت خود حمل و از ارتفاعات صعبالعبور سبلان عبور میدهند.
این گونه جانوری دارای موهای بلند و ساختمان بدنی محکم که ارتفاع جنس ماده آن بطور متوسط حدود 180 سانتیمتر و ارتفاع جنس نر آن بطور متوسط حدود 185 سانتیمتر است. وزن متوسط زنده این جانور نیز در حدود 460 کیلوگرم بوده، قطر کوهان این جانور بین 35-40 سانتیمتر است که در شترهای فربه دوکوهانه بیش از 100 کیلوگرم چربی دارند.
گزارش از: تقی قاسمی