اساسنامه سازمان عامل مناطق ویژه علم و فناوری تصویب شد

 دکتر وحید احمدی  در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: هر منطقه ویژه علم و فناوری، یک سازمان عامل دارد که باید به لحاظ مدیریتی، آن منطقه را اداره و برنامه ریزی کرده و به توسعه آن بپردازد بنابراین اساسنامه سازمان عامل، یکی از مهم ترین بخش ها و زیرساخت های مناطق ویژه محسوب می شود.وی افزود: تعیین حداقل های مورد نیاز برای ایجاد منطقه ویژه علم و فناوری نیز یکی دیگر از اصلی ترین بخشهایی است که بررسی درخواست استانهای متقاضی را ضابطه مند و تسهیل می کند.

به گفته احمدی علاوه بر پنج استان قبلی، تعدادی متقاضی دیگر هم برای راه اندازی مناطق ویژه علم و فناوری در کشور وجود دارد که تعیین این حداقل ها به روشن شدن تکلیف استانهای متقاضی کمک زیادی می کند.
وی خاطرنشان کرد:در تعیین شرایط برای ایجاد مناطق ویژه علم و فناوری، حداقل های لازم در زمینه های صنعتی، اقتصادی، پژوهشی، فناوری، زیرساختها و اعتبارات مالی برای استانها دیده شده است.
دبیرکل شورای عالی عتف به اتمام بررسی اساسنامه سازمان عامل و تعیین حداقل های مورد نیاز برای ایجاد منطقه ویژه علم و فناوری اشاره کرد و گفت: آیین نامه های مربوط به این دو بخش تنظیم شده و به تصویب کمیسیون دائمی عتف رسیده است که در جلسه آتی شورای عالی عتف برای تایید نهایی و ابلاغ ارائه خواهد شد.
آیین نامه نحوه تأسیس و توسعه مناطق ویژه علم و فناوری بنا به پیشنهاد مشترک وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و ارتباطات و فناوری اطلاعات در فروردین ماه 1389 به تصویب هیات وزیران رسید.
براساس تعاریف این آیین نامه، مناطق ویژه علم و فناوری، منظومه ای از امکانات علمی، صنعتی، تولیدی، آزمایشگاهی، تحقیقاتی، زیرساختها و محیط های ارتباطی، نهادها و موسسات، افراد و اطلاعات هستند که با تکیه بر خلاقیت و نوآوری ها در یک گستره جغرافیایی و براساس یک نظام مدون و هم پیوند با اهداف و راهکارهای معین هماهنگ شده و با جذب فرصت ها و سرمایه های علمی، اقتصادی، انسانی، ملی، منطقه ای و بین المللی و اشتراک منافع همه طرف های ذینفع و هم افزایی بین سازمان ها، مراکز و موسسات حاضر در منطقه، سبب ارتقای فناوری و در نتیجه، توسعه تولید، ثروت، رفاه ملی و ایجاد جامعه دانایی محور می شوند.
تاکنون مجوز ایجاد منطقه ویژه علم و فناوری در پنج استان کشور به تصویب رسیده که این مناطق پنج گانه مربوط به استان های اصفهان، آذربایجان شرقی، خراسان رضوی، یزد و بوشهر است. درحال حاضر استانهای فارس و سمنان نیز متقاضی راه اندازی منطقه ویژه علمی و فناوری هستند.

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا