به گزارش سیناپرس اردبیل، در این مراسم دبیر مرکز نوآوری و شتابدهی جهاددانشگاهی استان اردبیل گفت: در این رویداد استارتاپی سه روزه که به همت پارک علم و فناوری، اداره کل ورزش و جوانان استان اردبیل و مرکز نوآوری و شتابدهی جهاد دانشگاهی و با همکاری شتاب دهنده جاویدان برگزار میشود شرکت کنندگان به مدت ۵۴ ساعت از مباحث آموزشی بهرهمند خواهند شد.
مهران محمدی، هدف اصلی این رویداد را حمایت از ایدههای حوزه گیاهان دارویی و گردشگری و تجاریسازی آنها عنوان و خاطرنشان کرد: برگزارکنندگان این رویداد به دنبال انتقال تجربیات مربیان کسب و کار در حوزه تجاریسازی محصولات و اجرای ایده به صاحبان آنها، حمایت از ایدههای منتخب در راستای ایجاد کسب و کار و تولید ثروت پایدار، آشنایی شرکتکنندگان با فرآیند یک استارتاپ، تکمیل تیم برای ایدهها، تمرین کسب و کار و شبکهسازی هستند تا کسب و کارهای فناورانه حوزه جوانان، شتاب مطلوبی بگیرد.
وی با شاره به محورهای رویداد تصریح کرد: فرآوری و بستهبندی گیاهان دارویی، تولید ارگانیک گیاهان دارویی و داروهای گیاهی، تولید و بستهبندی اسانس گیاهان دارویی، تولید دمنوش و نوشیدنیهای گیاهی و میوهای، تولید محصولات آرایشی و بهداشتی گیاهی، نوآوری در بذر و اندام تکثیری، طب سنتی و نوآوری در شبکه توزیع و فروش محصولات، محورهای این رویداد در حوزه گیاهان دارویی است.
محمدی، طبیعتگردی حضوری و مجازی، بومگردی، گردشگری فرهنگی و غذایی، ماجراجویانه و ورزشی(کوهنوردی، صخره نوردی، زیپ لاین و …)، و سلامت مسافر شامل ویزیت و مشاوره آنلاین پزشک، خرید و ارسال دارو، راهنمای گردشگری، هوشمندسازی ساختمانی و زیرساختی هتلها را از محورهای رویداد در حوزه گردشگری اعلام کرد.
وی با قدردانی از همراهی گرم پارک علم و فناوری، اداره کل ورزش و جوانان استان اردبیل و شتاب دهنده جاویدان در برگزاری این رویداد، اضافه کرد: تلاش خواهیم کرد تا در کنار دستگاههای برگزار کننده، شبکه فناوری و کارآفرینی را در مرکز نوآوری و شتابدهی و همچنین مرکز رشد ایجاد کنیم و حمایتهای لازم را از ایدههای جوانان عزیز به عمل آوریم.
مرکز نوآوری و شتابدهی به برانگیختن روحیه خلاق جوانان کمک میکند
در این مراسم معاون امور فرهنگی و امور جوانان اداره کل ورزش و جوانان استان اردبیل گفت: مرکز نوآوری و شتابدهی کسب و کارهای فناورانه جوانان استان براساس تفاهمنامه همکاری معاونت فرهنگی و امور جوانان وزارت ورزش و جوانان با سازمان تجاریسازی فناوری و اقتصاد دانش بنیان جهاددانشگاهی از سال ۱۳۹۹ عملیاتی شده و در استان اردبیل با برنامه یزی مناسب جهاددانشگاهی پیش میرود.
وحید فروهر اظهار کرد: فعالیتهای این مرکز در سه فاز ترویج، نوآوری و شتابدهی و با هدف کمک به تحقق اقتصاد مقاومتی، بسترسازی برای برانگیختن روحیه خلاق و ایدهپردازی جوانان، حمایت و تجاریسازی ایدهها برای تبدیل به محصول و خدمات در حال انجام است.
وی با اشاره به دغدغه اشتغال جوانان در استان اردبیل ادامه داد: در حال حاضر موضوع بیکاری جوانان و معضلات حاصل از آن به عنوان اولویت برنامههای مسئولان در نظر گرفته شده و اداره کل ورزش و جوانان درصدد است تا با همکاری نهادها و فرهنگسازی در قالب برگزاری رویدادهای کارآفرینی و کارگاههای آموزشی، نقش مهمی در کمک به کاهش این دغدغه ایفا نماید.
فروهر با قدردانی از جهاددانشگاهی، پارک علم و فناوری و شتابدهنده جاویدان در برگزاری این رویداد افزود: استان اردبیل ظرفیتهای بالایی در حوزههای مختلف دارد لذا باید تلاش شود تا در قالب برنامههای مشابه از این ظرفیتها برای توسعه کسب و کارهای جوانان استفاده شود.
ایدههای منتخب در پارک علم و فناوری و جهاددانشگاهی مستقر خواهند شد
معاون پارک علم و فناوری استان اردبیل نیز در این آیین گفت: صاحبان ایده، دانشجویان، افراد فنی، مهندسان، علاقهمندان و سرمایهگذاران بخش گیاهان دارویی و گردشگری، شرکتهای مرتبط و طراحان که در رویداد استارتاپی صنایع خلاق حضور یافتهاند، میتوانند از خدمات این پارک و جهاددانشگاهی استان بهرهمند شوند.
سیدعلی موسوی اظهار داشت: پارک علم و فناوری به عنوان متولی اصلی فناوری در استان آمادگی دارد تا در قالب مراکز رشد و نوآوری از ایدههای جوانان حمایت کند و بستر لازم برای این موضوع ایجاد شده است.
وی با بیان اینکه چند ایده خروجی این رویداد بدون طی پروسه داوری در پارک علم و فناوری و جهاددانشگاهی مستقر خواهد شد، ادامه داد: از طریق حمایتهای اداره کل ورزش و جوانان استان اردبیل بستر مناسبی در قالب مرکز نوآوری و شتابدهی ایجاد شده و جهاددانشگاهی با اجرای برنامههای مطلوب، شرایط استفاده از این حمایتها را تسهیل کرده است.
موسوی خاطرنشان کرد: شرکتکنندگان در این رویداد که برای اولین بار قدم به عرصه فناوری گذاشتهاند، بزودی وارد فرآیندهای جدیدی شده و تجارب ماندگاری را در عرصه کارآفرینی و فناوری کسب خواهند کرد.
وی با اشاره به رویکرد این رویداد اضافه کرد: امیدواریم در طول این سه روز کارگاههای آموزشی مناسبی برگزار شود و شرکتکنندگان با درک مناسبی از ایدهپردازی و تیمسازی بتوانند در مسیر این فرآیند قرار بگیرند و روزی به عنوان انسانهای خلاق، مبتکر و کارآفرین در جامعه منشاء اثر باشند.
شرکت ۷۶ نفر در رویداد استارتاپی صنایع خلاق اردبیل
مدیرعامل شتابدهنده جاویدان نیز در این آیین از شرکت ۷۶ نفر در رویداد استارتاپی صنایع خلاق اردبیل خبر داد و گفت: این رویداد استانی برنامهریزی شده بود اما اکنون با حضور چند شرکت کننده از خارج از کشور باید آن را به صورت بینالمللی ببینیم.
رامین عبدی از انتخاب مشاوران، مربیان و داوران مجرب برای انجام مراحل مختلف رویداد خبر داد و اظهار کرد: شرکتکنندگانی از کشور هلند در این رویداد حضور یافتهاند که امیدواریم برنامههای پیشبینی شده برای حاضران از اثرگذاری مطلوبی برخوردار بوده و خروجی مناسبی داشته باشد.
وی با بیان اینکه جایزه نقدی برای تیمهای منتخب به همراه حمایتهای استقرار و تسهیلات در مراکز منش و رشد و پارک علم و فناوری در نظر گرفته شده است، اذعان داشت: در این رویداد تلاش خواهد شد تا کارگاههای توانمندسازی برای شرکتکنندگان برگزار شود.
عبدی، برگزاری کارگاههای اعتبارسنجی ایده، کمینه محصول پذیرفتنی و ارائه موثر در کنار منتورشیب هر تیم، مدلهای کسب و کار بوم ناب، مشاورههای جداگانه برای تیمها و افراد، تکمیل بوم و رفع نواقصات آن، انجام اعتبارسنجی با طراحی سؤال و مصاحبه با مشتریان، ساخت نمونه محصول، ارائه آزمایشی ایدهها و در نهایت داوری نهایی آنها را از مراحل مختلف این رویداد سه روزه عنوان کرد.
گفتنی است پس از برگزاری افتتاحیه بلافاصله شرکت کنندگان به صورت انفرادی و تیمی، برای اولین بار ایدههای خود را به مدت یک دقیقه ارائه دادند تا از آمادگی اولیه برای ورود به بخشهای مختلف رویداد برخوردار شوند.
رویداد استارتاپی صنایع خلاق با محوریت گیاهان دارویی و گردشگری به مدت سه روز و از ۱۰ الی ۱۲ آبان ماه ۱۴۰۰ به صورت مجازی و بخشهایی از آن به صورت حضوری برگزار می شود.