به گزارش سیناپرس اردبیل، در این جلسه ضمن تبادل نظر در خصوص طرحهای مستقر در مرکز، مشکلات و مسائل واحدها و همچنین برنامههای اجرایی و در دست اقدام، 15 مصوبه به تصویب رسید و مقرر شد برای اجرای مفاد آن، مرکز رشد برنامهریزی لازم را انجام دهد.
سرپرست مرکز رشد جهاد دانشگاهی استان اردبیل در این جلسه با ارائه گزارشی از فعالیتهای صورت گرفته در این مرکز، از استقرار ۱۹ واحد و یک هسته فناور خبر داد و گفت: ۳۶ طرح فناورانه، ۱۲ ثبت اختراع، ارائه دورههای آموزشی و جلسات مشاوره و بازدید از نمایشگاهها بخشی از فعالیتهای این مرکز است.
مهران اوچی اردبیلی از برنامهریزی برای حضور مرکز رشد در نمایشگاههای آتی خبر داد و اظهار داشت: با شدت یافتن واکسیناسیون و رفع برخی محدودیتها، فناوران مرکز رشد آماده حضور در نمایشگاههای استانی و ملی باشند تا از این طریق بتوانند برخی از توانمندیهای خود را در معرض نمایش بگذارند.
وی افزود: در تلاش هستیم تا با تعامل سازنده با واحدهای فناور بتوانیم عقبماندگیهای دوران پیک کرونایی را برطرف نماییم و با نگاهی نو و توسعه تحقیق و پژوهش، در تبدیل ایده به محصول و خدمات و ثروت عمومی و رفع نقاط ضعف مرکز رشد فناوری گیاهان دارویی و واحدهای فناور گام برداریم.
رئیس جهاد دانشگاهی استان اردبیل با اشاره به تغییرات ایجاد شده در حوزه مدیریتی استان، افزود: مدیریت جوان استان نیازمند برنامههای مناسب در حوزههای مختلف به ویژه فناوری است و ما باید با تعامل سازنده و ارائه پیشنهادات مطلوب و عملیاتی از فرصت پیش آمده برای واحدهای فناور بهره بگیریم.
اوچی اردبیلی ادامه داد: با وجود همه برنامههای آموزشی اجرا شده، باز هم نیاز به برگزاری کارگاههای آموزشی سازنده با بهرهگیری از ظرفیت اساتید و شخصیتهای ملی هستیم و انتظار میرود تا پایان سال در این حوزه اقدامات مناسبی در مرکز رشد انجام گیرد.
وی تصریح کرد: در چند سال اخیر تلاش کردیم تا در بخش زیرساخت، اقدامات مناسبی انجام دهیم که راهاندازی واحد صنعتی نشاسته حفاری و اخذ تملک زمینهای زراعی در نمین و بیلهسوار نمونههای بارزی از آن است و واحدهای فناور میتوانند از ظرفیت این حوزهها بهرهمند شوند.
عضو هیات علمی جهاد دانشگاهی استان اردبیل گفت: انتظار داریم واحدهای فعال در مرکز رشد با تعامل خوب، اقدام به ایجاد شبکه مطلوب فناوری نمایند تا از این طریق بتوانیم نسبت به تشکیل تیمهای قوی علمی و کاری اقدام و افراد صاحبنظر و خبره را در این قالب برای کمک به تحقق اهداف به مرکز رشد وارد کنیم.
اوچی اردبیلی از بازدید فناوران از مرکز تولید نشاسته صنعتی جهاددانشگاهی اردبیل طی روزهای آتی خبر داد و افزود: تمام مراحل و فرایندهای ایجاد واحد تولید نشاسته صنعتی انجام شده که امید داریم با افتتاح رسمی آن شاهد رونق تولید و اشتغال در استان باشیم.
وی از راهاندازی آزمایشگاه تحقیقاتی در حوزه صنعت خبر داد و اظهار داشت: اگر برنامه مناسبی ارائه گردد، میتوانیم در حوزه عصاره و اسانسگیری و ایجاد واحد تی بگ زنی اقدام کنیم و ظرفیت آزمایشگاهها را در اختیار فناوران قرار دهیم.
سرپرست مرکز رشد جهاد دانشگاهی استان اردبیل بر لزوم تعامل با دانشگاه علوم پزشکی تاکید و خاطرنشان کرد: مرکز رشد آمادگی لازم را برای اخذ مجوز فرآوردههای طب سنتی را دارد و این ممکن نمیشود مگر با طی درست مراحل و حضور فعال واحدهای فناور که به عنوان ارکان اصلی مرکز، مطرح هستند.
اوچی اردبیلی از راهاندازی نمایشگاه دائمی در این واحد خبر داد و بیان کرد: در آینده نزدیک نمایشگاه دائمی محصولات مراکز رشد، منش، انتشارات و دبیرخانه طرح مشاغل خانگی در فضایی مناسب راهاندازی خواهد شد تا در معرفی ظرفیتهای فعالان این حوزهها مثمر ثمر باشد.
وی با استقبال از راهاندازی شورای علمی گفت: هرچند شوراهایی در مرکز رشد فعال هستند اما در صورت حضور صاحبنظران و افراد مجرب میتوانیم شورای علمی را با بهرهمندی از ظرفیت دو هزار نفری بانک اطلاعات مدرسان و محققان جهاددانشگاهی این واحد، فعال کنیم.
اوچی اردبیلی با اشاره به تفاهمنامههای منعقده مرکز رشد جهاد دانشگاهی با نهادها اظهار داشت: در قالب این تفاهمنامهها میتوانیم از ظرفیت بالای اتاق بازرگانی و بنیاد نخبگان استان اردبیل در استفاده از فرصتهای صادراتی و اشتغال بهره بگیریم.
وی در پایان از واحدهای فناور خواست تا گزارش و برنامه کاری خود را ارائه کنند و در جلسات تخصصی بررسی طرحها حضور یابند تا از این طریق امکان انتخاب فناوران برتر نیز تسهیل گردد.
در این جلسه مدیران واحدهای مستقر در مرکز رشد فناوری فرآوردههای گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی استان ضمن ارائه گزارشی از فعالیتهای خود، ایجاد بستر تولید، فروش و بازاریابی محصولات فناورانه، تامین زمین زراعی برای کشت، مطالعه و بومیسازی برخی گیاهان غیربومی مورد استفاده در محصولات فناورانه، بهرهگیری از توان برخی شرکتهای مستقر برای پیشبرد اهداف مرکز، ایجاد و تجهیز آزمایشگاههای میکروبی و شیمیایی، مساعدت مرکز رشد در اخذ مجوز برای محصولات، تشکیل شورای علمی برای ارزیابی علمی طرحها برای توزیع مناسب حمایتها و فراهم کردن زمینه استفاده از ظرفیت مرکز درمان ناباروری اردبیل و پژوهشکدههای جهاددانشگاهی برای اخذ کد اخلاق محصولات واحدهای مستقر را خواستار شدند.