به گزارش سیناپرس اردبیل، در این رویداد که از مجموعه برنامههای شتابدهی کسب و کارهای فناورانه جوانان اجرا شد، مدرس دورههای گردشگری استان اردبیل گفت: صنعت گردشگری، کسب و کار بسیار بزرگی است که در تمام جهان کاربرد دارد و خیلیها بر این باور هستند که مشاغلی چون هتلداری، تور لیدری، کارمند فروش و یا برگزار کننده تور، تنها مشاغلی هستند که در این صنعت گنجانده شده است.
نعیمه حنفی نیری اظهار کرد: اما باید گفت که مشاغل مرتبط با گردشگری چیزی فراتر از این دو سه مورد است و حتی رشتههای متنوعی نیز وجود دارند که میتوانند در سراسر دنیا، در آنها تحصیل کنند و به یکی از شغلهای این صنعت روی بیاورند که این مشاغل عمدتا در سه طح دستهبندی شده است.
وی با اشاره به اهمیت آموزش در حوزه گردشگری تصریح کرد: موسسات آموزشی مورد تایید وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با دریافت مجوزهای لازم متولی برگزاری دورههای گردشگری و صدور مدارک جهت ورود به بازار گردشگری است.
این مدرس دورههای گردشگری استان اردبیل، مدیریت، جغرافیا و برنامهریزی گردشگری را از رشتههای مورد توجه این حوزه برشمرد و گفت: دورههای راهنمایان ایرانگردی و طبیعت گردی و مدیر فنی دفاتر خدمات مسافرتی مهمترین دورههای آموزشی حوزه گردشگری میباشد که رشته تحصیلی، خصوصیات رفتاری و شخصیتی، سرمایه و توان مالی و علاقه فردی از جمله عوامل موثر در انتخاب این دورهها است.
حنفی به انواع گردشگری بر اساس مرز جغرافیایی اشاره و خاطرنشان کرد: گردشگری درون مرزی، گردشگری ورودی و خروجی سه نوع از گردشگری بر اساس مرز جغرافیایی هستند که در هر کدام فرآیندهای ویژهای برقرار است.
وی ضرورت ایدهپردازی در حوزه گردشگری را یادآور شد و گفت: بر اساس مشاغل موجود و ظرفیتهای متعدد، ایدههای نو میتواند زمینه لازم برای بهرهبرداری مناسب را فراهم آورده و در رونق اقتصادی مناطق و افزایش اشتغال به ویژه اشتغال مبتنی بر آموزش نقش ایفا نماید