نماد سایت خبرگزاری سیناپرس

تاثیر تغییرات‌جوی بر ترکیبات آلرژی‌زا

هرچند پیامدهای ناشی از احتراق سوخت‌های فسیلی ناشناخته نیست اما نتایج مطالعه اخیر همچنان تایید می‌کند که با انتشار اکسید نیتروژن در اتمسفر گرده‌های رایج و معمول حساسیت‌زاتر می‌شوند.

اکسید نیتروژن در فرآیند احتراق منتشر می‌شود که به طور معمول دود خودروها منشا آن به حساب می‌آید. برای بررسی تاثیر این آلاینده روی گیاه «آمبروسیا»، کارشناسان موسسه «هلمولتز زنتروم» در مونیخ این گیاه را در معرض غلظت‌های مختلف اکسید نیتروژن قرار داده و دریافتند بر اثر این ارتباط، غلظت آلرژی‌زاها افزایش می‌یابد.

دکتر «فنگ ژائو»، متخصص ارشد این مطالعه گفت: اطلاعات ما نشان می‌دهد که فشار وارد شده روی گیاه که ناشی از اکسید نیتروژن است، ساختار پروتئین گرده را تغییر می‌دهد. همچنین ایزوفرم‌های مختلف از آلرژی‌زای شناخته شده Amba1‌ به طور قابل توجهی افزایش می‌یابد.

همچنین در این مطالعه مشخص شد در گرده‌هایی که در معرض اکسید نیتروژن قرار گرفته‌اند ظرفیت الحاق و پیوست به آنتی‌بادی‌های IgE افرادی که به آمبروسیا حساسیت دارند به طور چشمگیری افزایش می‌یابد. این وضعیت اغلب شروع واکنش حساسیت‌زا در انسان به حساب می‌آید.

طبق بررسی‌های انجام شده IgE ‌به گروهی از آنتی‌بادی‌ها اطلاق می‌شود که دلیل اصلی واکنش‌های آلرژی‌زا در بدن هستند در صورتی که مولکول IgE‌ به یک آلرژی‌زا متصل شود می‌تواند موجب تحریک سلول‌های انبوهی برای ترشح هیستامین شود که در نهایت واکنش آلرژی‌زا را ایجاد می‌کند. هرچند تصور بر آن بوده که IgE‌ در برابر انگل‌ها و کرم‌ها دفاع می‌کند.

در کنار این یافته، پروتئینی که پیش از این در آمبروسیا به عنوان آلرژی‌زا شناخته شده بود در گرده گیاهانی که در معرض اکسید نیتروژن قرار گرفته‌اند، پیدا شد.

به گزارش ایسنا، دکتر «اولدیک فرانک» نیز یکی دیگر از کارشناسان این مطالعه گفت: گرده‌های گیاه آمبروسیا به دلیل آلودگی هوا در آینده حساسیت‌زاتر می‌شوند. همچنین گیاهان آمبروسیایی که در کنار بزرگراه‌ها رشد می‌کنند نسبت به گیاهانی که دور از رفت و آمدهای جاده‌ای قرار دارند، حساسیت‌زاتر هستند.

No tags for this post.
خروج از نسخه موبایل