نماد سایت خبرگزاری سیناپرس

هدفون های بی سیم، جایگزین هایی مناسب برای سمعک

به گزارش سیناپرس، طبق بررسی های جدید دانشمندان بین الملل، برخی از هدفون های تجاری که در بازار به وفور یافت می شوند، می توانند برای افراد کم شنوا به خوبی سمعک های استاندارد عمل کنند. 

عارضه کم شنوایی، تأثیرات گسترده ای بر سلامتی افراد دارد، اما سمعک های استاندارد و حرفه ای، معمولا گران هستند و شخص استفاده کننده از آن ها، نیاز به مراجعه های متعدد به متخصصین گوش و حلق و بینی و یا متخصصین شنوایی سنجی برای تنظیم آن ها دارند. 

به گزارش سیناپرس، عوامل ذکرشده فوق منجر به ایجاد موانع بزرگی برای این افراد در جهت دسترسی به سمعک های حرفه ای می شود. طبق یک تخمین، نزدیک به 75 درصد از افراد مبتلا به کم شنوایی در ایالات متحده از سمعک استفاده نمی کنند.

محققان بیمارستان عمومی کهنه‌سربازان تایپه در تایوان که پژوهشی را در این خصوص انجام داده اند، می گویند: علاوه بر موارد فوق، در ارتباط با استفاده از سمعک، یک انگ اجتماعی هم وجود دارد. بسیاری از بیماران، تمایلی به استفاده از آن ها ندارند، زیرا نمی خواهند پیر به نظر برسند. این امور باعث شد ما شروع به بررسی برای جایگزین های در دسترس تر سمعک ها کنیم.

شرکت اپل در سال 2016 قابلیتی به نام Live Listen را عرضه کرد که به افراد اجازه می‌دهد از هدفون‌های بی‌سیم نظیر ایرپاد برای تقویت صدا استفاده کنند.به گزارش سیناپرس، این ویژگی باعث می‌شود ایرپاد از نظر عملکردی، به یک محصول تقویت‌کننده صدای شخصی بدل شود و افراد دارای شنوایی عادی، می توانند از آن برای موقعیت‌های خاص مانند گوش دادن به صدای پرندگان در طبیعت استفاده نمایند.

پژوهشگران تایوانی در مطالعه خود، توان دستگاه های ایرپاد شرکت اپل را با سمعک های استاندارد مقایسه کرده اند. قیمت سمعک های ممتاز، 10 هزار دلار و قیمت نوع پایه آن ها 1500 دلار است. این در حالی است که قیمت ایرپاد 2 و ایرپاد پرو که مجهز به فناوری حذف نویز هستند، به ترتیب 129 و 249 دلار است.

این تیم پژوهشی، چهار دستگاه فوق را روی 21 شرکت کننده با کم شنوایی خفیف تا متوسط آزمایش کرد. آن ها دریافتند که ایرپاد پرو و در یک محیط آرام، عملکرد مشابهی با سمعک‌های نوع پایه دارد، اگرچه این عملکرد کمی پایین‌تر از عملکرد سمعک‌های ممتاز است.

همچنین مشاهده شد که ایرپاد 2 با وجود آن که پایین ترین عملکرد را در بین چهار دستگاه آزمایش شده نشان می دهد، باز هم در مقایسه با استفاده نکردن از سمعک، کمک می کند که افراد، واضح تر بشنوند.به گزارش سیناپرس، ایرپادها تنها زمانی از عملکرد مناسبی در مقایسه با سمعک های استاندارد برخوردار نبودند که امواج صدا از سمت جلوی شرکت کنندگان به سوی آن ها می آمد.

به گزارش سیناپرس، این نتایج جالب توجه که در مجله معتبر iScience منتشر شده اند، می‌توانند به بخش بزرگی از افراد مبتلا به کم شنوایی کمک کنند تا به دستگاه‌های تقویت‌کننده صدای مقرون به صرفه‌تری دسترسی داشته باشند و حداقل، بخشی از کسر شنوایی خود را رفع نمایند. 

ترجمه: محمدرضا دلفیه
 

No tags for this post.
خروج از نسخه موبایل