حداقل یک برگه رای انتخابات امسال آمریکا از بیرون زمین آمده است. "جاش کاسادا"(Josh Cassada)، فضانورد ناسا، یک اتاقک رایگیری را در "ایستگاه فضایی بینالمللی"(ISS) برای رای دادن در انتخابات میاندورهای آمریکا از فضا ایجاد کرده است.
کاسادا، ناخدای نیروی دریایی آمریکا در توئیتی نوشت: من در تمام دوران بزرگسالی رای دادهام اما صندوق رأی امسال قطعا برنده میشود. از همه به ویژه دموکراسی سپاسگزارم که به من اجازه دادند تا امسال بخشی از این روند اساسی باقی بمانم.
کاسادا و سایر فضانوردان آمریکایی که در حال حاضر در ایستگاه فضایی بینالمللی هستند، شرایط رای دادن با رای غیابی را دارند. این فرآیند شامل پر کردن یک برگه رای "FPCA" توسط فضانورد پیش از بلند شدن است. این برگه شبیه به برگه رأی غیابی است که سایر شهروندان آمریکا استفاده میکنند اما افرادی را که در خارج از کشور زندگی میکنند یا مانند کاسادا در فضا هستند، مد نظر دارد.
سایر افراد واجد شرایط رای دادن در ماموریت "اکسپدیشن ۶۸"(Expedition ۶۸) عبارتند از "کیجل لیندگرن"(Kjell Lindgren)، فضانورد آمریکایی متولد تایوان، "لورال اوهارا" (Loral O'Hara)، مهندس آمریکایی و فضانورد ناسا، "باب هاینز"(Bob Hines)، خلبان آمریکایی و فضانورد ناسا، "جسیکا واتکینز"(Jessica Watkins)، نخستین زن سیاهپوست در یک پرواز بلندمدت، "نیکول مان"(Nicole Mann)، نخستین زن بومی آمریکایی در فضا و "فرانک روبیو"(Frank Rubio)، نخستین سالوادوری-آمریکایی در فضا.
"دان هوت"(Dan Huot)، مسئول روابط عمومی ایستگاه فضایی بینالمللی در ناسا، در پاسخ به این پرسش که آیا دیگران نیز برنامهای برای رای دادن دارند یا خیر، گفت: من نمیتوانم تایید کنم که آیا افراد حاضر در پرواز رای میدهند یا خیر. این باید از طرف آنها باشد.
با وجود این، هوت تأیید کرد که فرآیند رأیگیری غیابی که پیشتر در سال ۲۰۲۰ توسط "کیت روبینز"(Kate Rubins)، فضانورد ناسا استفاده شده بود، ممکن است امسال هم امکانپذیر باشد.
ناسا در ماههای اخیر، یکی از گزینههای اصلی در دستور کار سیاسی بوده است. "جو بایدن"(Joe Biden)، رئیس جمهور آمریکا، تعهد ناسا به ماندن در ایستگاه فضایی بینالمللی تا سال ۲۰۳۰ را با تصویب قانون موسوم به "CHIPS Act" در تابستان امسال تأیید کرد. بودجه سال ۲۰۲۳ ناسا با درخواست ۲۳ میلیارد دلار از کاخ سفید و وعده قرار دادن فضانوردان در مریخ تا سال ۲۰۴۰ همراه شد.
در هر حال، تهاجم مداوم روسیه به اوکراین که در ماه فوریه آغاز شد، بیشتر مشارکتهای فضایی را از ایستگاه فضایی بینالمللی جدا کرده و لحظات پرتنش بینالمللی را ایجاد کرده است. یکی از نمونههای اخیر، تهدید روسیه مبنی بر شلیک به ماهوارههای تجاری آمریکا بود که اوکراین را از مدار بررسی میکنند. این تهدید، واکنش کاخ سفید را در پی داشت.
نیروی فضایی دولتی آمریکا نیز که به ارائه اطلاعات حیاتی در مورد سیستمهای تهدید، اهداف و فعالیتهای خارجی در حوزه فضایی متعهد شده، در سالهای اخیر کاملا فعال بوده است.
منبع:ایسنا
No tags for this post.