به گزارش سیناپرس، مطالعات متعددی نشان می دهد آلودگی هوا می تواند منجر به بروز بیماری های مختلفی شود. در این میان ذرات معلق PM، به ویژه ذرات ریز محیطی می تواند از نظر ایجاد اثرات مضر برای سلامت نگرانی ایجاد کند. به طور واضح و مشخص، آلودگی هوا با سرطان ریه مرتبط است. اما این سوال مطرح می شود که آیا آلودگی هوا می تواند باعث ایجاد انواع دیگر سرطان از جمله سرطان پستان، کبد و پانکراس شود؟ محققان در تلاش هستند درک کنند چه کسانی در معرض خطر ناشی از آلودگی هوا هستند و چه اقداماتی برای پیشگیری می توان انجام داد؟
دکتر سانی جین، متخصص آسیب شناسی سرطان در این رابطه می گوید: سرطان یک بیماری است که در آن سلول های بدن تغییراتی در ساختار ژنتیکی خود تجربه می کنند که منجر به تولید سلول های کنترل نشده و تنظیم نشده می شود. در این میان شواهد موجود از ارتباط آلودگی هوا به عنوان یک عامل تاثیر گذار در سرطان ریه، بیماری های قلبی و حملات آسم حمایت می کنند.
مطالعات آزمایشگاهی نشان داده خطر ابتلا به سرطان ریه در اثر آلودگی هوا کمتر از سیگار کشیدن است ولی ذرات آلاینده PM2.5 تغییراتی را در جهشهای مرتبط با ژن EGFR و KRAS ایجاد می کنند که می تواند منجر به سرطان ریه شود.
به گزارش سیناپرس، اکثر مردم هنوز نمی دانند که آلودگی هوا و ذرات معلق یک عامل خطر برای سرطان ریه است. ذرات ریز معلق در هوا برای همه افرادی که در محیط آلوده زندگی می کنند مخرب بوده و کودکان، جمعیت مسن، افراد مبتلا به بیماری های ریوی و قلبی و دیابت افراد را مستعد ابتلا به عفونت می کند. از سوی دیگر افرادی که به واسطه کار خود ساعات بیشتری را در هوای آلوده شهری سپری می کنند نیز در گروه افراد در معرض خطر دسته بندی می شوند.
یکی از موارد مهمی که در مورد آلودگی هوا باید در نظر داشت، شرایط بیماران سرطانی است. به طور کلی بیماران سرطانی ایمنی پایینی دارند و از این رو در مقایسه با هر فرد سالمی مستعد ابتلا به انواع عفونت ها و بیماری ها هستند. به گزارش سیناپرس، درمان سرطان به خودی خود بر سلامت روحی و جسمی بیماران تأثیر می گذارد و افزایش سطح آلودگی باعث تشدید این شرایط می شود. در بین بیماران سرطانی، مبتلایان به سرطان ریه باید بسیار بیشتر مراقب بوده و سعی کنند از هرگونه فعالیت در فضای باز و تردد در مناطق دارای آلودگی هوا اجتناب کنند.
به گزارش سیناپرس، به باور متخصصین، بیماران سرطانی باید از ماسکی استفاده کنند که قابلیت فیلتر کردن گرد و غبار و ذرات معلق را داشته و در عین حال از یک رژیم غذایی مناسب پیروی کنند.
در خاتمه گفتنی است نتایج یک مطالعه جدید نشان داد که تنفس در هوای آلوده می تواند منجر به انتقال ذرات سمی از ریه ها به مغز از طریق جریان خون شود که به طور بالقوه به اختلالات مغزی و آسیب های عصبی کمک می کند.
مترجم: رضوان خندان
منبع: livemint