کشف موجودات خارق العاده از کف دریا در اقیانوس هند

به گزارش سیناپرس، این سفر که توسط موزه ویکتوریا هدایت می ‌شود، گنجینه‌ ای از نمونه ‌ها را به ارمغان می ‌آورد که شامل مارماهی ‌های تازه کشف ‌شده، خفاش ‌ماهی ‌ها، ماهی ‌های عنکبوتی و سنگ‌ های پوکه که احتمالاً از فوران فاجعه ‌بار کراکاتوآ در سال ۱۸۸۳ به وجود آمده ‌اند، می شود.

یکی از این گونه های جدید خفاش ماهی است. این ماهی به رنگ بژ و تخت و گرد با چشم‌ های گرد سیاه بوده  و دارای دم سیخ‌ دار کوتاه و دو باله است که از پشت بیرون زده. خفاش ماهی اعماق دریا از اندام بازو مانند خود برای عبور از کف دریا استفاده می کند. خفاش‌ ماهی‌ ها پوزه ‌های توخالی دارند که حاوی طعمه ‌های کوچک ماهیگیری برای جذب طعمه هستند. 

به گفته دکتر تیم اوهارا (Tim O’Hara) سرپرست ارشد مؤسسه تحقیقاتی موزه‌های ویکتوریا، این ماهی بیشتر در مکان ‌هایی در حوالی جزایر کریسمس و کوکوس (کیلینگ) که قبلاً توسط دیده نشده بود، یافت شده است.

محققان همچنین برای اولین بار در حال نقشه برداری از کف اقیانوس در اطراف این منطقه هستند و داده هایی را جمع آوری می کنند که متصدیان و بوم شناسان را برای سال ها به پژوهش وا می دارد. 

به گزارش سیناپرس، موارد شگفت ‌انگیز دیگری نیز در این سفر به دست آمد که شامل مارماهی کور می شود. این موجود یک مارماهی کور است که قبلاً برای علم ناشناخته بود و در عمق حدود ۵ کیلومتری یافت شد. در آن عمق، نور زیادی وجود ندارد و به همین دلیل است که مارماهی چشمان ضعیف و پوست شفافی دارد. به گفته محققان این گونه از مار ماهی ها زنده زا هستند.

همچنین افعی ماهی اسلون که یک ماهی سیاه و خاکستری بلند با فک پایین بیرون زده پر از دندان است، نیز در این سفر به ساحل آورده شد.

اسلون وایپرفیش به دندان ‌هایش خودآگاه نیست و دندان ها حتی زمانی که فک بسته است قابل مشاهده هستند. افعی ‌ماهی می ‌تواند در قسمت‌های زیرین و باله‌ های بالایی خود نور تولید کند که به آن بیولومنسانس می گویند و برای جذب طعمه در گونه های شکارچی به کار می رود.

یکی دیگر از گونه های عجیب ماهی های به دست آمده در این سفر اکتشافی، ماهی پهن است. ماهی پهن خاکستری با یک چشم معمولی و یک چشم با زاویه عجیب روی سر ماهی شناخته می شود. این ماهی پهن از راسته Pleuronectiformes بوده و هر دو چشم این ماهی در یک طرف سر قرار دارند. با این قابلیت ماهی می تواند در کف دریا دراز کشیده و به راحتی استتار کند.

به گزارش سیناپرس، یکی دیگر از گونه هایی که توسط محققان این کشتی شناسایی شد، ماهی مارمولک هایبالا است که از شکارچیان قدرتمند و تیز دندان اعماق دریا به حساب می آیند. آنها به طور همزمان دارای بافت تولید مثل نر و ماده هستند و بدون نیاز به جفت تولید مثل می کنند.

به گفته محققان، گونه هایی دیگر از آبزیان عمق دریا شامل ماهی عنکبوتی و مارماهی خاکستری، صورتی و قرمز نیز در این سفر به دست آمده و برای تحقیقات بیشتر به ساحل آورده شده اند.به گزارش سیناپرس، پژوهشگران فقط موجودات زنده را کشف نکرده، بلکه سنگ ها و فسیل های باستانی زیادی نیز از اعماق دریا برای تحقیقات بیشتر شناسایی و آورده شده اند.

مترجم: مهدی فلاحی پناه
منبع: cosmosmagazine
 

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا