نماد سایت خبرگزاری سیناپرس

شوک های کاهش تولید جهانی غذا در 25 سال آینده به دلیل گرمایش زمین سه برابر می شود

 به گزارش ایرنا از پایگاه اینترنتی نیو ساینس، محققان انگلیسی و آمریکایی این موسسه می گویند: به طور معمول بروز چنین شوکی که در آن تولید چهار محصول بزرگ جهان یعنی ذرت، دانه سویا، گندم و برنج حدود 5 تا 7 درصد افت می کند، یکبار در یک قرن است،اما در وضعیت حاد آب و هوایی کنونی چنین اتفاقی تا سال 2040 هر 30 سال و یا کمی بیشتر بروز خواهد کرد.

راب بایلی رییس گروه تحقیقاتی موسسه انرژی، محیط زیست و منابع چتم هاوس (مؤسسه سلطنتی مطالعات بین المللی) در انگلیس که مسوولیت تحریر نتایج این مطالعه و گزارش اخیر را برعهده داشت، می گوید: ایجاد چنین افتی در تولید محصول، مردم کشورهای در حال توسعه را در یک وضعیت تقریبا غیر قابل دفاع رها می سازد.
پروفسور تیم بنتون استاد بوم شناسی جمعیت در دانشگاه لیدز و دیگر نویسنده این گزارش می گوید: اثرات ترکیب تغییرات آب و هوایی و افزایش تقاضا ناشی از جمعیت در حال افزایش می تواند یک وضعیت بسیار ترسناک ایجاد کند.
از سوی دیگر تجزیه و تحلیل های صورت گرفته در زمینه چگونگی واکنش جهان در برابر این شوک ها مشخص شد که بروز چنین شوک هایی، شاخص بهای مواد غذایی سازمان ملل متحد را -که بهای جهانی کالاهای عمده را اندازه گیری می کند- تا 50 درصد به سمت افزایش تکان دهد.

No tags for this post.
خروج از نسخه موبایل