نماد سایت خبرگزاری سیناپرس

افزوده شدن ۴ بخش جدید به جشنواره تحقیقات‌وفناوری علوم‌پزشکی رازی

دکتر مجید رمضانی، دبیر بیست‌وهشتمین جشنواره تحقیقات و فناوری علوم پزشکی رازی، با بیان این مطلب گفت: در دوره گذشته برگزاری جشنواره اختراع برتر بر مبنای حق اختراع‌های ثبت شده یا patent مورد تقدیر قرار می‌گرفتند، در حالی که امسال به دلیل نام‌گذاری سال توسط مقام معظم رهبری بخش‌های فناور برتر، محصول برتر، شرکت دانش‌بنیان و مخترع برتر در چهار گروه جداگانه برگزیدگانی خواهند داشت.

وی در ادامه به تشریح شرایط ثبت‌نام برای گروه‌های مختلف جشنواره پرداخت و افزود: در بخش فناور برتر تمامی فناوران ایرانی حوزه علوم پزشکی که در شرکت یا هسته فناور در دانشگاه علوم پزشکی عضو باشند یا دارای محصول نمونه اولیه، مجوزدار و تجاری شده یا ثبت اختراع باشند، قادر خواهند بود تا در جشنواره رازی سال ۱۴۰۱ شرکت کنند.

دبیر بیست‌وهشتمین جشنواره تحقیقات و فناوری علوم پزشکی رازی، در ادامه به شاخص‌های انتخاب محصول برتر اشاره کرد و گفت: این گروه محصول جدید، تجاری شده و استراتژیک را شامل می‌شود. منظور از محصول تجاری‌شده محصولی است که وارد بازار فروش شده باشد که با ارائه مستندات رسمی فاکتور و قرارداد فروش صحت آن تایید می‌شود. گروه محصول جدید نیز معادل دانش فنی محصول است و محصول استراتژیک شامل محصولی است که در راستای تشخیص، پیشگیری و درمان بیماری‌ها باشد.

دکتر رمضانی با بیان اینکه در گروه مخترعان ایرانی نیز سه گروه از اختراعات و فناوری مورد ارزیابی قرار می‌گیرد، افزود: اختراعات متقاضیان استفاده از تسهیلات استعداد درخشان و ارتقای اعضای هیات علمی از سال ۱۳۹۱ تا ۱۴۰۱ در مرکز مالکیت فکری دفتر توسعه فناوری سلامت یا اختراعات اعلام شده از طریق استعلام از دانشگاه‌های علوم پزشکی (که ضروری است هر دانشگاه اطلاعات حداکثر ۲ اختراع را اعلام کند) یا اختراعات دریافتی از طریق فراخوان عمومی می‌توانند در این دوره از رقابت‌های جشنواره رازی وارد شوند.

دبیر بیست و هشتمین جشنواره تحقیقات و فناوری علوم پزشکی رازی، در ادامه گفت: در گروه محققان ایرانی  نیز تمامی پژوهشگران حوزه علوم پزشکی که index H آنها حداقل ۱۲ باشد، می‌توانند در این گروه ثبت نام کنند. در گروه محققان جوان تمامی پژوهشگران حوزه علوم پزشکی که index H آنها حداقل ۱ و متولد سال ۱۳۶۶ و به بعد باشند، می‌توانند با ارائه تصویر شناسنامه در این گروه ثبت نام کنند. در گروه محققان دانشجو نیز تمامی پژوهشگران دانشجوی حوزه علوم پزشکی با ارائه گواهی اشتغال به تحصیل از دانشگاه مربوطه در زمان ثبت‌نام، می‌توانند در این گروه ثبت نام کنند.

وی اظهار کرد: امتیازدهی به شرکت‌های دانش‌بنیان و هسته‌های فناور در بخش سازمان‌ها و مؤسسات و نهادهای حقوقی نیز به این صورت است که تعداد محصولات موجود در شرکت شامل محصول نمونه اولیه، مجوزدار و تجاری شده میزان فروش تحقق یافته، تعداد اشتغال‌آفرینی و کیفیت دانش فنی محصولات و میزان اثربخشی در نظام سلامت محاسبه می‌شود.

وی با بیان اینکه حامیان تحقیقات و فناوری نیز مورد توجه ویژه قرار دارند، تصریح کرد: صندوق‌های پژوهش و فناوری سلامت و خیرین علاقه‌مند به این حوزه در لیست سازمان‌ها و نهادها گنجانده شدند.

بنابر اعلام روابط عمومی معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت؛ دکتر رمضانی در پایان تاکید کرد: در بخش حقوقی ملاک‌های ارزیابی کمی است و هر دانشگاه علوم پزشکی باید نشان دهد به صورت کمی چه نقشی در رشد علمی کشور داشته است.

 

No tags for this post.
خروج از نسخه موبایل