نماد سایت خبرگزاری سیناپرس

آیا درمان‌های هورمونی باعث افزایش وزن می‌شود؟

به گزارش سیناپرس، گاهی اوقات بدن ما که مانند ماشینی پیچیده است، نیاز به درمان هورمونی دارد. با این حال، این داروها ترس‌های زیادی را در بین بیماران برمی‌انگیزد. افزایش وزن یکی از رایج ترین موارد نگرانی‌زا است. اما آیا واقعا درمان‌های هورمونی باعث افزایش وزن شما می‌شوند؟

قرص‌های ضدبارداری و افزایش وزن

داروهای ضدبارداری، از مهم‌ترین و اصلی‌ترین داروهای هورمونی هستند که مصرف‌کنندگان درباره آنها نگرانی‌هایی دارند. دو نوع قرص ضد بارداری وجود دارد. به گزارش سیناپرس، یکی از این انواع، قرص‌های حاوی پروژسترون هستند. همچنین می‌توانید از قرص‌های ترکیبی استفاده کنید که دو هورمون جنسی زنانه را ترکیب می‌کنند: استروژن و پروژستین.

درباره هر دو نوع این داروهای ضدبارداری یک هشدار عمومی وجود دارد: قرص شما را چاق می‌کند. با این حال، این ادعا بیشتر باید به عنوان یک هشدار مهم تلقی شود.

قرص‌های ترکیبی باعث افزایش وزن می‌شود؟

اگر تمام مطالعات علمی در مورد قرص‌های ترکیبی و افزایش وزن را تجزیه و تحلیل کنیم، به‌طور میانگین افزایش وزن چندانی گزارش نشده است، البته این فقط یک میانگین است. به گزارش سیناپرس، دکتر امانوئل لکورنت، متخصص غدد و دیابت، می‌گوید: بدن گروه کوچکی از زنان تمایل به افزایش وزن دارد، اما بیشتر آنها افزایش وزن چندانی را تجربه نمی‌کنند.

اولین دلیل افزایش وزن بسیار ساده است: این قرص‌ها اشتها را افزایش می‌دهند. بسیاری از زنان پس از مصرف داروهای ضدبارداری، بیشتر غذا می‌خورند و به دنبال آن چاق می‌شوند، البته در بیشتر موارد خودشان متوجه چنین تغییری نمی‌شوند.

توضیح دیگر موقعیتی است. این پزشک متخصص توضیح می‌دهد: گاهی اوقات، شروع مصرف داروهای هورمونی ضدبارداری، همراه می‌شود با ترک والدین و شروع زندگی جدید؛ زندگی جدیدی که ممکن است عادات غذایی متفاوتی را به همراه داشته باشد که باعث افزایش وزن بشوند.

بنابراین، به زنانی که شروع به مصرف قرص‌های ترکیبی می‌کنند، توصیه می‌شود منحنی وزن و اشتهای خود را کنترل کنند. اما نیازی به رژیم گرفتن نیست، فقط یک یا دو بار در ماه خود را وزن کنید. اگر نمی خواهید روی ترازو بروید، می‌توانید یک لباس آزمایشی مانند شلوار یا پیراهن داشته باشید و آن را امتحان کنید.

قرص‌های پروژسترون: آیا باید نگران بود؟

قرص‌های پروژستین در واقع تاثیر چندانی روی افزایش وزن دارند، از جمله میکرو پروژستین‌ها. با این حال، در اینجا نیز همه زنان از نظر وزن‌گیری برابر نیستند.

چه باید کرد؟

این متخصص توضیح می‌دهد: اگر از زمان شروع پیشگیری از بارداری متوجه افزایش وزن شدید، ابتدا به خود نگاه کنید. آیا بیشتر از حد معمول خوردم، آیا کمتر ورزش کردم؟ آیا سیگار را ترک کرده‌ام؟ اگر هیچ دلیل و توجیهی برای افزایش وزن نمی‌یابید، برای تعویض قرص خود به پزشک مراجعه کنید.

در واقع، افزایش وزن با برخی از قرص‌ها اتفاق می‌افتد و نه با همه آنها. بنابراین امکان تغییر درمان وجود دارد.

امانوئل لکورنت اضافه می‌کند: افزایش یک یا دو کیلوگرمی وزن چندان مهم نیست؛ اما اگر این افزایش به حدود 5 تا 10 کیلوگرم رسید، دیگر جایی برای تعلل نیست و باید به سرعت اقدام کرد. وقتی وزن اضافه می‌کنید، کم کردن آن ممکن است شما را وارد سیستم پیچیده رژیم‌های غذایی و به تکرار افتادن آنها بکند. بنابراین برای جلوگیری از ایجاد اضافه وزن، باید سالم غذا بخورید.

به گزارش سیناپرس، البته طبیعی است که سالم‌خوری به تنهایی کفایت نمی‌کند. علاوه بر اینکه باید تغذیه‌ای متعادل و متنوع، بر پایه استفاده درست از تمام گروه‌های غذایی داشته باشید، باید فعالیت جسمی منظمی را نیز در برنامه روزانه‌تان قرار دهید. مثلا دو و نیم ساعت ورزش در هفته یا 30 دقیقه در هر روز، شما را تا حد زیادی از خطر افزایش وزن محافظت می‌کند.

مترجم: زهرا علی‌دوست
منبع: e-sante

 

 

No tags for this post.
خروج از نسخه موبایل