به گزارش سیناپرس، مطالعات علمی اخیر در این زمینه که توسط های دیوید ویزلر (David Veesler) دانشیار بیوشیمی در دانشگاه واشنگتن در سیاتل و دیوید کورتی (Davide Corti) از مرکز تحقیقات پزشکی هومابز از سوئیس انجام شده است.
در این پژوهش ها، تیم تحقیقاتی بین المللی به چندین جنبه از اثرات قرار گرفتن در معرض اشکال قبلی آنتی ژن اسپایک ویروس کرونا یا پروتئین محرک سیستم ایمنی و واکنش سیستم ایمنی به انواع سویه امیکرون نگاه کرد.
سویه های امیکرون ویروس کرونا در پایان سال ۲۰۲۱ ظاهر شدند و تفاوتهای ژنتیکی با انواع کرونای پیشین داشتند. جهش های متمایز و متعدد به ویروس این امکان را داده است که از آنتی بادی های استخراج شده از واکسن ها، سابقه عفونت یا هر دوی این رویداد ها و سیستم ایمنی فرار کند.
آنتی بادی ها پروتئین های ایمنی هستند که موجودات خارجی ریز مانند ویروس ها را شناسایی کرده و سپس آنها را خنثی می کنند.
مطالعات قبلی از همین تیم پژوهشی اشاره کرده اند که نوع BA.1 سویه امیکرون به عنوان یک تغییر آنتی ژنی بزرگ از سیستم ایمنی گریزان بوده و نگرانی هایی را به وجود آورده است.
در ادامه محققان توضیح دادند:جهش در دو هدف اصلی آنتی بادی در ویروس توضیح می دهد که چرا توانایی خنثی سازی آنتی بادی در برابر این گونه ها به طور قابل توجهی کاهش می یابد. به گفته دانشمندان، در نتیجه، تعداد فزاینده ای از عفونت های مجدد رخ می دهد، حتی اگر این موارد خفیف تر باشد.
پژوهشگران خاطرنشان کردند: توانایی ناشی از جهش ها همچنین به توضیح اینکه چرا اکثر درمان های آنتی بادی مونوکلونال که به بیماران در کلینیک ها داده می شود، در برابر این انواع کمتر مؤثر هستند، کمک می کند. با این حال، محققان یک آنتی بادی خنثی کننده فوق العاده قدرتمند به نام S2X324 را شناسایی کردند که برجسته بوده و قدرت خنثی کننده آن تا حد زیادی تحت تأثیر هیچ یک از انواع امیکرون قرار نگرفت.
محققان توضیح می دهند:این آنتی بادی مونوکلونال از اتصال به گیرنده روی سلول های میزبان جلوگیری می کند. دانشمندان همچنین پیشنهاد کردند که ترکیب این آنتی بادی با سایر آنتی بادی ها در یک مخلوط ممکن است شانس مقاوم شدن ویروس به درمان آنتی بادی را کاهش دهد.
دانشمندان از طریق آزمایشهای خود دریافتند:دریافت دوزهای تقویت کننده واکسن و ایمنی ترکیبی به دست آمده از طریق سابقه عفونت و واکسیناسیون، هر دو می توانند آنتی بادی های خنثی کننده را در جریان خون علیه سویه های BA.1، BA.2، BA.2.12.1 و BA.4 القا کنند.
افرادی که پس از واکسیناسیون دچار یک عفونت جدید شده بودند، آنتی بادی های خنثی کننده علیه این گونه ها را در مخاط داخلی بینی خود تولید کردند. با این حال، افرادی که فقط واکسن را دریافت کردند، آنتی بادی در مخاط بینی خود تولید نکردند. این یافته از تلاش ها برای توسعه و ارزیابی واکسن های نسل بعدی کووید حمایت می کند که می توانند به صورت قطره در داخل بینی باشند، زیرا بینی معمولاً اولین محلی است که ویروس وارد آن می شود.
به گزارش سیناپرس، محققان اعلام کردند که پاسخ های آنتی بادی به ویروس کرونا از الگویی مشابه با نحوه پاسخ سیستم ایمنی به تغییرات ویروس آنفولانزا پیروی می کند. دانشمندان توضیح می دهند که در حالی که این امر می تواند در تحریک یک حمله متقابل مفید باشد، مواجهه قبلی با نسخه های پیشین یک ویروس گاهی اوقات می تواند مانع از واکنش خاص در برابر ویروسی شود که به طور قابل توجهی جهش یافته است.
آخرین یافته های این مطالعات و شرح کامل آن در مجله تخصصی Science این هفته منتشر شده است.
مترجم: فاطمه امینی