نماد سایت خبرگزاری سیناپرس

بهبود ۷ پله‌ای رتبه ایران در شاخص جهانی نوآوری

این رتبه به معنی قرار گرفتن در جایگاه ۲ از میان ۱۰ کشور آسیای مرکزی و شرقی و کسب جایگاه ۳ در میان ۳۶ اقتصاد جهان با درآمد سرانه متوسط به پایین است.

کشورمان در سال قبل (۲۰۲۱) رتبه ۶۰ و دو سال قبل (۲۰۲۰) رتبه ۶۷ جهانی را کسب کرده بود که نشان از بهبود مستمر جایگاه ایران دارد.

گزارش تحلیلی پژوهشکده سیاستگذاری دانشگاه شریف از وضعیت ایران طبق آخرین گزارش شاخص جهانی نوآوری (GII) ۲۰۲۲، حاکی از این است که ایران همواره عملکرد بسیار بهتری در خروجی‌­های نوآوری در مقایسه با ورودی‌­ها داشته و از نظر عملکرد مورد انتظار جهانی، در رتبه بالاتر قرار گرفته است. به عنوان مثال رتبه ۵۳ ایران در سال ۲۰۲۲ برآیند رتبه ۳۸ در خروجی‌­های نوآوری و رتبه ۷۳ در ورودی‌­ها است.

در سطح ارکان (یا همان دسته شاخص‌­ها)، بهترین عملکرد­ ایران به ترتیب در پیچیدگی بازار با رتبه جهانی ۱۱ و رکن خروجی‌­های خلاقانه با رتبه جهانی ۳۳ به دست آمده است. اما بدترین عملکرد در رکن نهادها با رتبه جهانی ۱۳۱ و رکن پیچیدگی کسب­‌وکار با رتبه جهانی ۱۱۵ بوده است.

در سطح شاخص ­ها، بهترین عملکرد ایران در شاخص ارزش علائم تجاری ثبت شده با رتبه یک، در شاخص­ های دانش آموختگان فنی مهندسی و تشکیل سرمایه با رتبه ۲، در شاخص ارزش بازار با رتبه ۳ و در شاخص ارزش طراحی­ های صنعتی ثبت شده با رتبه ۶ جهان بوده است.

در سطح شاخص ­ها، بدترین جایگاه ایران در شاخص ­های کیفیت تنظیم‌­گری، ارزش اتحادهای راهبردی و سرمایه‌­گذاری‌­های مشترک و صادرات خدمات فناوری اطلاعات و ارتباطات به ترتیب با رتبه ­های ۱۳۱، ۱۲۹ و ۱۲۷ از میان ۱۳۲ کشور جهان بوده است.

No tags for this post.
خروج از نسخه موبایل