در دوران بارداری کلسترول را کنترل کنید
به گزارش سیناپرس، یافته های جدید محققان نشان می دهد کلسترول بالا در بارداری خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی را در فرزندان تقریباً ۴۰ درصد افزایش می دهد. در این میان باید توجه داشت مصرف بیش از حد چربی های اشباع شده و ترانس موجود در گوشت قرمز و غذاهای فرآوری شده منجر به افزایش سطح کلسترول می شود.
تیمی از پژوهشگران دانشگاه فدریکو دوم ناپل، با تجزیه و تحلیل شرایط گروهی از بیماران، ارتباط بین حملات قلبی نوزادان و سطح کلسترول مادر در دوران بارداری را شناسایی کردند.
دکتر فرانچسکو کاچیاتوره، سرپرست این تیم تحقیقاتی در رابطه با موضوع فوق گفت: سطح کلسترول مادران کلسترول در اکثر کشورها به طور معمول در دوران بارداری اندازه گیری نمی شود، بنابراین مطالعات کمی در مورد ارتباط آن با سلامت فرزندان وجود دارد.
دکتر کاچیاتوره به زنان باردار توصیه کرد:فعالیت بدنی خود را حفظ کرده و مصرف همبرگر، هات داگ و سیب زمینی سرخ شده را کاهش دهند. این یافته ها همچنین راه را برای ارائه یک برنامه غربالگری باز می کند. به باور محققان، افراد در معرض خطر می توانند استاتین های کاهش دهنده کلسترول دریافت کرده و یا تشویق شوند تا در سبک زندگی خود تغییراتی ایجاد کنند.
به گزارش سیناپرس، این ارتباط نشان می دهد: کلسترول بالا در بارداری باید به عنوان یک علامت هشدار در نظر گرفته شود و زنان باید به ورزش و کاهش مصرف کلسترول خود تشویق شوند. بهعلاوه، میتوان به کودکان مبتلا راهنماییهای رژیمی و سبک زندگی با هدف پیشگیری از بیماری قلبی در مراحل بعدی زندگی ارائه کرد.
این تیم ایتالیایی سوابق پزشکی ۳۱۰ بیمار بیمارستانی را تجزیه و تحلیل کردند که ۸۹ نفر به دلیل حمله قلبی تحت درمان بوده و ۲۲۱ نفر به عنوان کنترل عمل می کردند. داده ها در مورد سطح کلسترول مادر هر فرد در شش ماه اول بارداری به دست آمد.
طی این مطالعه مشخص شد:کلسترول به طور مستقیم با چهار اندازه گیری جداگانه شدت حمله قلبی، از جمله تعداد عروق آسیب دیده، عملکرد پمپاژ اندام و دو پروتئین التهابی که نشان دهنده آسیب هستند، مرتبط است.
محققان محاسبه کردند :کلسترول بالا در بارداری این خطر را تا ۳۸ درصد افزایش می دهد. دکتر کاچیاتوره در این رابطه میگوید: هر چه این میزان بالاتر بود، دههها بعد شرایط حمله قلبی کودک بدتر می شد. مشاهدات ما نشان می دهد که سطح کلسترول مادر در دوران بارداری بر برنامه ریزی رشد فرزندان و شدت حمله قلبی در بزرگسالی تأثیر می گذارد.
به گزارش سیناپرس، شرح کامل این مطالعه در آخرین شماره مجله تخصصی قلب و عروق پیشگیرانه (European Journal of Preventive Cardiology) منتشر شده است.
مترجم: فاطمه کردی