به گزارش سیناپرس، تیمی از پژوهشگران دانشگاه پرینستون دریافتند مواجه شدن با مشلات و شرایط استرس زا منجر به درک بهتر فرد از شرایط شده و وی را در برابر شرایط دشوار، منعطف می کند.
به گفته پژوهشگران، زمانی که در معرض استرس قرار می گیریم هورمون دوپامین در بدن ما ترشح می شود که به نوبه خود به ما می آموزد که بهتر با مشکلات مواجه شویم.
طی این مطالعه، محققان موش های کوچک را در کنار موش های بزرگ تر و تهاجمی قرار داده و دریافتند موش هایی که به خوبی با استرس مقابله می کردند، انعطاف پذیرتر شدند. در مقابل، آن هایی که در پیله عقب نشینی فرو رفتند این تغییرات مثبت را تجربه نکرده و در عین حال مشخص شد که با فعال کردن دوپامین در هنگام مبارزه موجودات، آن ها می توانند انعطاف پذیری بیشتری را ایجاد کنند.
دکتر لیندزی ویلمور، سرپرست این تیم مطالعاتی در رابطه با موضوع فوق گفت: من مجذوب اقلیت کوچکی از موش ها شدم که در مواجهه با یک موش متجاوز، سرسختانه از خود دفاع می کردند. آن ها به سمت متجاوز برمی گشتند، پنجه هایشان را بیرون می انداختند، روی او می پریدند و تسلیم نمی شدند. در این شرایط با خودم فکر کردم، ، چیزی در مغز این افراد در حال وقوع است که بسیار جالب است و می تواند کلید انعطاف پذیری باشد.
بررسی های بعدی نشان داد: هنگامی که ما به طور فعال با استرس مبارزه می کنیم، دوپامین به ایجاد انعطاف پذیری کمک می کند.
به گزارش سیناپرس، این تیم رفتار موش هایی را که توسط موش های تهاجمی تر مورد حمله قرار گرفتند را طی ۱۰ روز ، زیر نظر گرفتند. به طور خاص، آنها یک موش کوچک را در قفسی با یک موش بزرگتر و تهاجمی تر قرار دادند که تمایل داشت به وی حمله کند. محققان سپس دیواری بین آنها قرار دادند تا آن ها نتوانند به یکدیگر حمله فیزیکی کنند.
این تجربه استرس زا برای موش های کوچک فقط کتک خوردن نبود، بلکه زندگی در پشت مانع با موش هایی بود که در طرف دیگر قصد حمله به ان ها را داشتند.
بررسی ها نشان داد: موش هایی که از خود دفاع نکردند، تمایل به افسردگی داشته و سعی می کردند از موش های دیگر دوری کنند. در همین حال، موش هایی که به مقابله پرداختند، انعطاف پذیرتر شدند.
به گزارش سیناپرس، محققان این تیم مطالعاتی میگویند که یافته های آن ها نشان می دهد: تاب آوری را میتوان، حداقل تا حدی، آموزش داد زیرا طی این بررسی مشخص شد می توان موش ها را به سمت انعطاف پذیرتر شدن سوق داد. آنها امیدوارند که در آینده بتوان از این یافته ها برای سلامت انسان استفاده کرد.
این تیم میافزاید:همه گیری کرونا نیاز به انعطافپذیری بیشتر و مقابله با استرسهایی که جهان میتواند به آنها وارد کند را برجسته کرده است. به گزارش سیناپرس، شرح کامل این یافته ها در آخرین شماره مجله تخصصی Nature منتشر شده است.
مترجم: زهرا همراز
No tags for this post.