به گزارش ایرنا از ساینس، هیدروژل های موجود در بازار به گونه ای ساخته شده اند که می توانند با جذب یا آزاد کردن آب، اندازه و شکلشان را تغییر دهند؛ ولی هیدروژل تولید شده توسط محققان دانشگاه توکیو، بدون جذب آب، منبسط و منقبض می شود و می تواند تمام قابلیت های ماهیچه را شبیه سازی کند.
شکل و اندازه این ماهیچه با تغییر دما از 25 تا 45 درجه سلسیوس تغییر می کند و قابلیت برگشت به حالت اولیه را دارد. یکی از مهمترین مزیت های این روش نسبت به نمونه های قبلی، سرعت آن در تغییر اندازه و برگشت به حالت اولیه است.
ساختار این هیدروژل از چند ورقه باردار تشکیل شده است که از نیروی دافعه استفاده می کنند. افزایش دما سبب افزایش فاصله ورق ها و انبساط ژل شده و کاهش دما ژل را منقبض می کند.
از آنجایی که تغییر وضعیت این هیدروژل به آب بستگی ندارد، به راحتی می تواند در محیط آزاد کارایی داشته باشد.محققان در تلاشند که این هیدروژل را با استفاده از چند قطعه متحرکت تولید کنند که اجزای آن با تغییر درجه حرارت، کارایی متفاوتی داشته باشد.
یکی از مهمترین کاربردهای این هیدروژل علاوه بر ساخت ماهیچه مصنوعی، شیر رادیاتور است که به محض رسیدن رادیاتور به دمای خاص، به طور خودکار بسته می شود و از هدر رفتن انرژی جلوگیری می کند.