سارا قهرمان زاده، مدیرعامل شرکت دانش بنیان آرتا سبز سبلان در اردبیل به مهر، با بیان اینکه گیاه استویا ، گیاهی شیرین و مفید برای افراد دیابتی است، گفت: از آنجایی که این گیاه در مناطق گرمسیر می روید و این گیاه را در کشور نداشتیم به کشت آن پرداختیم.
وی افزود: ما توانستیم با استفاده از یک نمونه خارجی گیاه استویا را در فضای چند هکتاری از طریق کشت بافت تکثیر کنیم تا در نهایت به صورت دمنوش استفاده کنیم.
وی با بیان اینکه ما اولین شرکتی هستیم که در یک منطقه سردسیری به تکثیر گیاه استویا پرداختیم، اظهار داشت: اکنون این گیاه تجاری سازی شده و به صورت بسته بندی و یا دمنوش به بازار ارائه می شود.
وی گفت: همچنین می توانیم این گیاه را به خارج از کشور صادر کرده تا در کشورهای خارجی به پودر قند تبدیل شود و دوباره به کشور وارد شود.به گفته وی، تبدیل این گیاه به پودر قند در کشور هزینه بر است به همین دلیل این قسمت از کار(تبدیل گیاه استویا به پودر قند) به کشوهای دیگر واگذار می شود. وی افزود: بنا داریم تا چندین گیاه دیگر را از طریق کشت بافت تکثیر کنیم.