به گزارش سیناپرس اردبیل، بیماری التهاب روده که شامل کولیت زخمی و بیماری کرون میشود، یک اختلال التهابی مزمن، تشدید شونده روده است که میلیون ها نفر در سراسر جهان تحت تاثیر این بیماری قرار دارند. این بیماری دلیل مشخصی ندارد. برخی از عوامل یا ترکیبی از آن ها سیستم ایمنی بدن را برای ایجاد واکنش التهابی در دستگاه گوارش فعال میکنند.
مطالعات نشان داده اند که استرس روانی می تواند به درمان بیماری التهابی روده (IBD) کمک کند.درواقع استرس باعث میشود علائم بیماری التهابی روده (IBD) تشدید شود و اندام های لنفاوی سوم روده (TLOs)، سلول های ایمنی هستند که در پاسخ به التهاب مزمن تشکیل می شوند و از طریقی باعث سرکوب التهاب روده میشوند.
فابیو کومینلی، نویسنده ارشد، استاد پزشکی و آسیب شناسی و دانشیار توسعه برنامه در دانشکده پزشکی، در یک بیانیه رسانه ای می گوید: «این یکی از معدود مطالعاتی است که نشان می دهد استرس مزمن می تواند به جای تأثیر منفی، تأثیر مفیدی داشته باشد».
از آنجایی که اندازه گیری دقیق میکروبیوم دشوار است، تیم محققین پیوند میکروبیوم مدفوع را در موش ها انجام داد. در حالی که موشهای دریافتکننده میکروبیوم موشهای تحت استرس، فنوتیپ رفتاری مشابهی با اهداکنندگان خود داشتند، پیوند منجر به تشکیل TLOهای بیشتری نشد. در عوض، استرس تولید سیتوکین های IL-23 و IL-22 را افزایش داد. این مواد بخشی از سیستمی هستند که TLO ها را تشکیل می دهند. IL-22 همچنین نقش کلیدی در بهبود زخم و بازسازی بافت دارد. حتی دارای خاصیت ضد التهابی است.
کومینلی میگوید: «یافتههای ما نشان میدهد که استرس روانی با افزایش تولید IL-23 باعث تشکیل TLOs میشود. علاوه بر این، موشهای تحت استرس نشان میدهد TLOها ممکن است برای بهبود سد مخاطی عمل کنند. کومینلی ادامه میدهد که مدلهای موشهایی که تحت فشار قرار گرفتند، در واقع محافظت شدند. سیستم ایمنی را تحریک می کنند که از التهاب روده محافظت می کند. آنچه باید مورد مطالعه قرار گیرد این است که آیا این ممکن است به سایر بیماری ها و آسیب ها تبدیل شود یا خیر».
و پیام آخر این که کمی استرس در زندگی شما خوب است.
منبع: study find
مترجم: پریناز نصرتی