به گزارش سیناپرس، این تیم به سرپرستی پروفسور چو ایل جو (Cho Il-joo) از دپارتمان علوم پزشکی، انتظار دارد که تراشه توسعه یافته و اپلیکیشن گوشی هوشمند در شناسایی مکانیسم بیماری های مغزی و توسعه درمان ها مفید باشد.
به گفته تیم تحقیقاتی، تراشه مغزی دارای قطر ۰.۱ میلی متر بوده و مجهز به یک پمپ فوق العاده کوچک است که می تواند به طور دقیق دوز دارو را کنترل کرده و آن را به مغز تزریق کند. این تراشه همچنین دارای الکترودهایی است که می تواند سیگنال های مغز را پس از تجویز دارو اندازه گیری کند.
پروفسور چو توضیح داد: این تراشه بسیار سبک است و تنها ۴.۶ گرم وزن دارد. با استفاده از ارتباطات بی سیم بلوتوث، تیم پروفسور چو توانست داروها را توسط این سیستم تجویز کند و سیگنال های مغزی چندین موش را به طور همزمان و بدون هیچ گونه محدودیت رفتاری یا تداخل سیگنالی بین سیستم ها بخواند.
تیم پژوهشی تایید کرد: می توان با تجویز داروهای مختلف از طریق تراشه به مغز موش ها، رفتارهای تکراری را القا کرده یا اشتها را در زمان واقعی سرکوب کرد. به گزارش سیناپرس، در ادامه آزمایش ها، در طی یک تحقیق سرکوب اشتها، تیم تحقیقاتی این تراشه را در مغز دو موش در حالت ناشتا کاشت. هر دو موش قبل از تزریق یک داروی سرکوب کننده اشتها به مغزشان برای دریافت غذا به شدت مبارزه کردند. با این حال، پس از تزریق داروی سرکوب کننده اشتها به یک موش، آن موش دیگر برای خوردن غذا رقابت نمی کرد.
به گزارش سیناپرس، پروفسور چو در انتها گفت: تراشه مغزی به طور موثر داروها را به مغز می رساند و در عین حال اندازه گیری سیگنال های مغزی را امکان پذیر کرده و امکان تجزیه و تحلیل اثرات درمان بیماری های مغزی را از زوایای مختلف فراهم می کند. او افزود، ما انتظار داریم این تراشه ابزار بسیار مفیدی برای شناسایی مکانیسم های بیماری های مغزی و توسعه روش های درمانی باشد.
شرح و نتایج این تحقیق جذاب در آخرین شماره مجله تخصصی Nature Communications منتشر شده است.
مترجم: مهدی فلاحی پناه