دکتر «حامد باقریفراهانی» در آیین تکریم و معارفه رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی ایلام، اظهار کرد: با گذشت ۳۰ سال همچنان فقدان شناخت از فلسفه وجودی دانشگاه علمی کاربردی احساس میشود و همچنان میبینیم برداشتها از دانشگاه جامع علمی کاربردی سنتی است. اینها گزارههای کاملی نیستند. در آموزش عالی سنتی دانشگاههایی را داشتهایم که منجر به توسعه پژوهش میشدند. اما این نگاه که تا چه حد به معضلات کنونی جامعه پاسخ میدهد. لذا این خروجیها نیازهای دانشجویان را برطرف نمیکرد.
وی با بیان اینکه دانشگاه جامع علمی کاربردی با دو مشخصه شکل گرفته است، گفت: یکی از مولفههای آموزشی این دانشگاه تامین نیروی انسانی بازار کار است. اولین تفاوت سیستم آموزشی و برنامههای آن است و در سازمانهای بینالمللی اعداد متفاوتی از تعداد شغلها وجود دارد. در برخی نهادهای بین المللی تا ۱۲ هزار شغل معرفی شده است. در کشور ما ۳ هزار شغل معرفی شده است.
معاون اداری، مالی و مدیریت منابع دانشگاه جامع علمی کاربردی تاکید کرد: مدرس علمی کاربردی باید فردی باشد که با بازار کار آشنا باشد. این اساتید به واسطه تجربه شغلی برگرفته میشوند که این مولفه دوم ما است.
باقری فراهانی ادامه داد: مولفهی سوم تمایز ما مجریان آموزش است. مدل فعالیت دانشگاه علمی کاربردی، مدیریت منابع است. این دانشگاه تحمیل بودجه به دولت نمیکند. ما با یک نظام پویا، منعطف و منطبق با نیاز بازار کار مواجه هستیم.
وی با بیان اینکه یکی از ظرفیتهای استان ایلام موقعیت مرزی و زبان خاص آن است، تصریح کرد: میتوان با این دو موضوع به صحنههای بینالمللی وارد شد. ظرفیتهای استان ایلام باید مورد توجه قرار بگیرد. در دانشگاه جامع علمی کاربردی یک روند تعاملی گسترده در حوزه ستادی استان شاهد هستیم.
معاون اداری، مالی و مدیریت منابع دانشگاه جامع علمی کاربردی از انعقاد تفاهمنامه با معاونت امور خانواده و زنان ریاست جمهوری خبر داد و گفت: ۵۰ درصد از نیرو کار استان را بانوان تشکیل میدهند و ما میتوانیم از این ظرفیت استفاده کنیم تا هم اقتصاد خانواده را تقویت کنیم و هم ظرفیت بالقوه را به فعل تبدیل کنیم.
باقری با بیان اینکه فناوری اطلاعات در سالهای آینده همه را متحول خواهد کرد، تصریح کرد: امیدواریم با این جهت گیری شاهد این باشیم که دانشگاه جامع علمی کاربردی به عنوان یک پیشران در گسترهی جغرافیایی ما فعالیت داشته باشد.
No tags for this post.