مدیرکل دفتر سیاستگذاری و توسعه فضای کسب و کار انرژی ساتبا با اشاره به صرفهجویی ۷۰۰ مگاواتی انرژی برق از طریق اصلاح سیستم روشنایی معابر شهری، گفت: طرح ملی اصلاح سیستم روشنایی معابر شهری کشور به عنوان یکی از طرحهای اصلی وزارت نیرو برای کاهش مصرف انرژی در کشور عملیاتی شد.
محمد اکبری سیار اظهار کرد: در راستای تحقق اهداف وزارت نیرو در دولت سیزدهم به منظور کاهش ۱۰ هزار مگاوات از طریق اقدامات بهینهسازی انرژی، طرح ملی اصلاح سیستم روشنایی معابر شهری با هدف کاهش حداقل ۷۰۰ مگاوات با استفاده از سازوکار اجرایی آئیننامه ایجاد بازار بهینهسازی انرژی و محیطزیست در دستور کار سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری انرژی برق قرار گرفت.
مدیرکل دفتر سیاستگذاری و توسعه فضای کسب و کار انرژی ساتبا اضافه کرد: آئیننامه ایجاد بازار بهینهسازی انرژی و محیطزیست در ۱۹ اسفند ۱۳۹۶ به تصویب شورای عالی رسیده که بر اساس این آئیننامه، تمامی متقاضیان و مصرف کنندگان انرژی که دارای تعرفه مخفف هستند، در صورت انجام اقدامات بهینهسازی انرژی میتوانند معادل صرفهجویی انرژی انجام شده، گواهی مربوطه را دریافت کرده و این گواهی را در بازار بورس انرژی ایران و در چارچوب مقررات حاکم بر آن به فروش برسانند.
وی ادامه داد: به طور مثال متقاضیانی که در بخش کشاورزی که دارای تعرفه مخفف هستند، پیش از انجام اقدامات بهینهسازی انرژی میبایستی نسبت به ارسال گزارش فنی و اقتصادی طرح پیشنهادی خود به ساتبا اقدام کرده و ساتبا پس از دریافت گزارش اندازهگیری و صحهگذاری انرژی و پس از اجرای طرح مذکور، کاربرگ صرفهجویی انرژی را به شرکت توانیر جهت صدور گواهی اعلام کند که متعاقب آن این گواهی در بازار بورس انرژی قابل معامله است.
طبق اعلام وزارت نیرو، اکبری افزود: به منظور پوشش ریسک پروژههای بهینهسازی انرژی و بر اساس مصوبه کمیسیون صرفهجویی انرژی شورای عالی انرژی، به تمامی طرحهای متقاضی در بازار بهینهسازی انرژی و محیطزیست علاوه بر دریافت گواهی صرفهجویی انرژی انجام شده، دو سال گواهی بیشتر نیز به آنها تعلق خواهد گرفت. این گواهیها در مقاطع سه ماهه تا اتمام دوره زمانی مصوب طرح صادر خواهد شد.
مدیرکل دفتر سیاستگذاری و توسعه فضای کسب و کار انرژی ساتبا خاطرنشان کرد: در حال حاضر طرح ملی اصلاح سیستم روشنایی معابر شهری با هدف جایگزینی ۱۱ میلیون چراغ پربازده و کم مصرف (LED) با چراغهای موجود در دستور کار بوده که برآوردها نشان میدهد با اجرای این طرح، حداقل ۷۰۰ مگاوات کاهش توان اتفاق بیفتد.
این مقام مسئول با اشاره به اجرای پایلوت این طرح در کشور، گفت: نخستین قرارداد اجرایی این طرح با عنوان اصلاح سیستم روشنایی معابر شهری استانهای یزد و کردستان با حجم ۲۷۶ هزار چراغ و سرمایهگذاری ۴۵۰۰ میلیارد ریال از ۲۰ شهریور ماه سال جاری آغاز شده که با اجرای این پروژه ۱۵۶ میلیون کیلووات ساعت صرفهجویی انرژی انجام خواهد شد.
وی افزود: هماهنگیهای لازم با تمامی شرکتهای توزیع نیروی برق جهت دریافت اطلاعات دقیق روشنایی معابر شهری انجام شده و فراخوانهای مربوطه نیز در سایت ساتبا و متعاقب آن در سایت شرکتهای توزیع نیروی برق جهت شناسایی و جذب سرمایهگذار در حال انجام است.
اکبری در پایان یادآور شد: علاوه بر طرح ملی روشنایی معابر شهری، طرحهای دیگری در حوزههای ساختمان، صنعت، تجهیزات انرژیبر، خطوط توزیع نیروی برق و نیروگاه به منظور بهرهمندی از ظرفیت بازار بهینهسازی انرژی و محیط زیست در دست بررسی و اقدام بوده که پس از تصویب در شورای عالی انرژی اجرایی خواهد شد.
No tags for this post.