مُخَمِّرها دستهای از یوکاریوتهای تکسلولی هستند که در فرمانرو قارچها و شاخه آسکومیستها دسته بندی میشوند. معروفترین آنها ساکارومایسس سرویزیه نام دارد که به مخمر نان نیز معروف است و در تخمیر خمیر نان نقش دارد. مخمرها اغلب به روش تقسیم سلولی (جوانه زدن) تکثیر میشوند ولی ممکن است تکثیر جنسی (حاصل ادغام دو سلول) نیز داشته باشند.
مطالعه اخیر نشان می دهد که می توان مخمرها را به دسته ای از آرامش بخش ها به نام اپوئیدها تبدیل کرد. داروهای آرام بخش یا اپیوئید (Opioid) به مجموعه مواد طبیعی و شیمیایی مسکن شبیه به مرفین گفته میشود که در سیناپس به گیرندهای عصبی اپیویید میچسبند. عملکرد همگی آنها در بدن همانند کار انتقالدهندههای عصبی ضد درد (اندورفینها) است که از طریق تأثیر بر سلسله اعصاب مرکزی موجب تخفیف احساس درد در بدن میشوند.
براساس این مطالعه، دستکاری ژنتیکی مخمر با 23 آنزیم از گیاهان، باکتری و موش ها، مخمر را تبدیل به اپوییدها می کند. محققان در مطالعه ای دیگر، از مخمر دارویی به نام آرتمیسینین درست کردند که برای درمان مالاریا استفاده می شود.
نتایج این مطالعه در مجله Science به چاپ رسیده است.
No tags for this post.