البته از دهه ۱۹۵۰ به بعد سواد جهانی شروع به رشد کرد و در سال ۱۹۶۰ به ۴۲ درصد و در سال ۱۹۸۳ به ۷۰ درصد رسید. در حال حاضر نیز نرخ جهانی باسوادی به ۸۷ درصد یا تقریبا ۹ از هر ۱۰ نفر در سراسر جهان رسیده است. اکثر کشورهای توسعهیافته به نرخ باسوادی ۹۹ درصد دست یافتهاند اما نابرابریهای منطقهای همچنان باقی است.
در سال ۲۰۱۸ سواد برزیل ۹۳ درصد بود؛ در حالی که این میزان در چین ۹۷ درصد و در هند ۷۴ درصد بود.
در مجموع آسیای جنوبی همچنان تا حدودی عقب مانده و آسیای شرقی و اقیانوس آرام و همچنین آمریکای لاتین و حوزه کارائیب به ترتیب با نرخ سواد ۹۶ و ۹۴ درصد بسیار بهتر عمل کردهاند.
کشورهای جنوب صحرای آفریقا همچنان بدترین نرخ باسوادی در جهان را دارند؛ حتی اخیرا در برخی جاها به دلیل درگیریهایی که آموزش مدرسه را مختل میکند، نرخ سواد کاهش یافته است. به عنوان نمونه در مالی نرخ باسوادی ۳۵ درصدی در سال ۲۰۱۸ به ۳۱ درصد در سال ۲۰۲۰ کاهش یافت. این یکی از پایینترین نرخها در جهان محسوب میشود و نزدیک به با سودان جنوبی(۳۵ درصد) و افغانستان(۳۷ درصد) است.
نرخ کلی باسوادی در جنوب صحرای آفریقا در سال ۲۰۲۰ به ۶۶ درصد رسید.
این زنان هستند که به خصوص در مناطق با سواد پایین ابتدا از بخش ابتدایی آموزش کنار گذاشته میشوند.در سال ۲۰۲۰، ۹۰ درصد از مردان بالای ۱۵ سال جهان میتوانستند بخوانند. این شاخص برای زنان فقط ۸۷ درصد بود.
این اختلاف در کشورهای جنوب صحرای آفریقا حتی بیشتر از ۷۲ درصد از مردان و ۵۹ درصد از زنان بود.
منبع:ایسنا
No tags for this post.