مدیریت هوشمند شهرها با کمک فناوری مکانمحور
فناوریهای نوین برنامهنویسان و مدیران شهری را در طراحی و مدیریت این اماکن یاری می کند و امکانات جدیدی را در اختیار آنها می گذارد مثلا مدلسازی و شبیهسازی شهری سهبعدی میتواند به یک برنامهریزی درست و اصولی و اتخاذ تصمیمات واقعی برای مدیریت شهرها بیانجامد.
یک مدل سه بعدی مجازی، مدل دیجیتالی مناطق شهری است. این فناوری سطوح زمین، موقعیت ها، ساختمان ها، پوشش گیاهی، زیرساخت ها و عناصر چشم انداز و سایر اشیاء مرتبط مربوط به یک فضای شهری را به نمایش می گذارد.
براساس گزارش معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، شرکت دانشبنیان پارس اطلس با حمایت گروه توسعه فناوریهای ژئوماتیک ستاد توسعه فناوریهای فضایی و حمل و نقل پیشرفته معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری یکی از مجموعههایی است که با بهرهمندی از پیشرفتهترین تجهیزات سختافزاری و تجربه فنی به صورت تخصصی اقدام به برداشت دادههای رقومی شهرها و ارائه اطلاعات مکانی ۳ بعدی میکند.
نقشه ها از گذشته تا به امروز یکی از اصلی ترین ابزارهای مدیریت شهرها بودهاند. با گسترش و وسعت شهرها شناخت دقیق وضعیت بافت و تودههای شهری به یک ضرورت و الزام بدل شده و با نقشههای قدیمی و روشهای سنتی این کار انجام شدنی و دقیق نیست. در این شرایط استفاده از نقشه های سه بعدی به عنوان به روزترین ابزار تحقق این شناخت در سطح دنیا به کار گرفته می شود.
نقشههایی که تمام فضاهای شهری را به وسیله داده های رقومی و دیجیتایز شده نمایش میدهند و امکان تحلیلهای متنوع مکانی را برای برنامهریزان و مدیران شهری فراهم می کنند. این نقشهها با کمک پهپادهای نقشه برداری و دادههایی که آنها ثبت و ضبط می کنند؛ تهیه میشود.
No tags for this post.