نماد سایت خبرگزاری سیناپرس

مدیریت علمی، آینده نگری رمز موفقیت تشکل های صنعت چاپ کشور

به گزارش سیناپرس، در این نشست که با حضور مهندس علی اکبر ابراهیمی مدیر کل چاپ و نشر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و جمعی از روسای  اتحادیه های صنعت چاپ کشور، فعالان و اساتید دانشگاه در حاشیه چهارمین نمایشگاه چاپ و بسته بندی و صنایع وابسته برگزار شد، مسایل و مشکلات تشکل های صنعت چاپ و نیازهای حال و آینده آن ها مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

محمد بیطرفان رییس انجمن علمی فناوری چاپ ایران در این نشست با اشاره به اینکه صنعت راهبردی چاپ در همه عرصه ها همگام با تحولات در حال رشد و توسعه است اظهار داشت؛ تحولات صنعت چاپ موجب توسعه کسب های فناوری و دانش بنیان در بخش های مختلف این صنعت شده است اما این موضوع در کشور ما مورد غفلت قرار گرفته است.
وی با اشاره به اینکه تشکل های صنعت چاپ باید خود را برای همراهی با تغییرات محیطی حاکم بر صنعت و کسب وکار آنلاین و فضای دانشی پیشرو آماده کند یادآور شد: ایجاد و توسعه شرکت های دانش بنیان در عرصه صنعت چاپ یک ضرورت است و این امر حمایت نهادهای متولی از یکسو و تشکل ها و اتحادیه ها و فعالان کسب و کارهای صنعت چاپ را از سوی دیگر طلب می کند.

بیطرفان یکی از نیازهای اصلی تشکل های صنعت چاپ را فرهنگ سازی و توجه به جانشین پروری، مدیریت علمی، میدان دادن به جوانان و نخبگان، آینده نگری و آینده پژوهی و ایجاد هم دلی و هم افزایی عنوان کرد و یادآور شد؛ تشکلها و فعالان صنعت چاپ در صورت بی توجهی به ضرورت های این صنعت و نیز بی توجهی به دانش بنیان شدن در مسیر تغییرات و تحولات این صنعت، جایگاه و کارکرد خود را از دست خواهند داد.

بنیان گذار انجمن علمی فناوری چاپ ایران در پایان با اشاره به تلاش ها و پیگیری های مستمر انجمن در ایجاد ارتباط سازنده بین دانشگاه و صنعت و ایجاد پایگاه برای این صنعت در دانشگاه های طراز اول کشور، از شکل گیری همکاری های علمی، آموزشی و پزوهشی با دانشگاه امیرکبیر از یک سو  و توسعه اموزش های مهارتی در دانشگاه ازاد اسلامی از سوی دیگر در آینده نزدیک خبر داد و خواستار حمایت و مشارکت عملی بخش خصوصی و متولیان در این زمینه شد.

حاشیه‌های چاپ بیشتر از متن آن است

مدیر کل دفتر چاپ و نشر وزارت فرهنگ با اشاره به وضعیت صنعت چاپ در کشور گفت: متاسفانه حاشیه‌های این حوزه بیشتر از متن آن است.

ابراهیمی با اشاره به نقش تشکل‌ها در صنعت چاپ گفت: قطعا هر تشکلی به تناسب تخصص و فعالیتش می‌تواند مسائل و مشکلات امروز را حل کند. بسیاری از مسائل می‌تواند توسط تشکل‌های علمی و صنفی ریل گذاری و حل شود.امیدواریم با هم افزایی، همراهی و همدلی به مشکلات فائق بیاییم و این جلسات زمینه ای برای رفع مشکلات باشد.

وی ادامه داد: تشکل‌ها وظایف خاص خود را دارند. یکی از وظایف تشکل‌ها خصوصا در حوزه صنعتی هدایت سرمایه گذاری است. قطعا بسیاری از مشکلات و مسائلی می تواند با هدایت سرمایه گذاری توسط تشکل‌ها برطرف شود.
ابراهیمی افزود: در حوزه صنعت چاپ که متولی آن وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است، تشکل‌ها نقش بزرگی برای اعتلای این صنعت دارند.

وی تاکید کرد: من به عنوان کارشناس این حوزه انتظار دارم کمک بیشتری به ما در این حوزه شود. من به عنوان کسی که یک دهه در این صنعت بوده ام باید بگویم حاشیه این صنعت بیشتر از متن است. امیدواریم ما بیشتر در متن این صنعت باشیم تا حاشیه‌های آن و تلاش ما این است که به مسائل حاشیه ای ورود نکنیم.

دوران استاد و شاگردی در صنعت چاپ گذشته است

مغانی رییس اتحادیه چاپخانه داران استان خراسان رضوی با اشاره به چالش‌ها و تغییرات صنعت چاپ در سال‌های اخیر گفت: دوران استاد و شاگردی در این صنعت تمام شده و باید به فکر تربیت افراد جوان، نخبه و با انگیزه و فراهم کردن میدان فعالیت و نقش آفرینی برای آنها باشیم

مغانی در چهارمین نمایشگاه بین المللی چاپ، بسته بندی و فراوری  گفت: برای اینکه راه و روش درست تشکل‌ها بر اساس قانون درست ادامه پیدا کند، باید افراد جوان و تحصیلکرده ای  که می‌توانند به درد این صنف بخورند وارد آن شوند و ما باید از آن‌ها خواهش کنیم که بیایند وما را در راه اعتلای این صنعت و رفع موانع و چالش ها یاری رسانند. هر تیمی وقتی موفق است که اعضای خود را بشناسد و ما نیز باید تیم خوبی تشکیل دهیم.

وی ادامه داد: انتظار من این است که این کار جدی گرفته شود. اگر ما در این سال‌ها مشکل داشتیم از خودمان بوده نه از متولیان. ما باید با هم افزایی و کار کارشناسی و علمی  مشکلاتمان را با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در میان بگزاریم در حالی که در بسیاری از موارد هدفمان زورآزمایی بوده است و به حل مشکلات نپرداخته ایم.

مغانی در ادامه گفت: اخیرا وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در صحبتی گفته بود که برنامه داریم محصولات فرهنگی را جایگزین نفت و گاز کنیم. این اتفاقی است که باید بیفتد.

وی تصریح کرد: هر ساله جشنواره ای در روز ملی صنعت چاپ برگزار می‌شود. این روز برای بیان مشکلات صنعت چاپ به مسئولین است. ضمن احترام به همه پیشکسوتان باید افرادی که در این زمینه خوب کار کرده اند مورد تقدیر قرار گیرند. ما باید خود را با علم روز وفق دهیم و مباحث سنتی دیگر کاربرد ندارند. ما باید از الان هنرجوها را از هنرستان و دانشگاه‌ها تربیت کنیم. دوران استاد شاگردی تمام شده است.

مغانی تاکید کرد: دولت باید برای تربیت و آموزش اپراتور به ما کمک کند و بیمه آموزشی و حقوق آموزشی ارائه کند تا ما نیز از این کار زیان نبینیم. همه در یک کشتی هستیم و باید با همدیگر همکاری کنیم. امسال قیمت هر ماشین چاپ به ۱۰ میلیارد رسیده است و باید برای حل بازسازی و نوسازی و رهایی از وضعیت فعلی راهی پیدا کنیم.

سوق دهی چاپخانه های کوچک به سمت ایجاد هلدینگ

در ادامه نشست هم اندیشی علمی و تخصصی صنعت چاپ، روزامدی تشکل ها در مواجهه با کسب و کار آنلاین و اقتصاد دانش بنیان دکتر مجید محبی رییس اتحادیه چاپخانه داران استان آذربایجان غربی با اشاره به غفلت از موضوع توسعه فرهنگی گفت: ما در جامعه شاهد مقاومت در مقابل آموزش هستیم. این مقاومت در صنعت چاپ نیز دیده می‌شود. چرا نمی‌خواهیم برای رفع مشکل فرهنگی خود گام برداریم؟ جامعه توسعه یافته باید در اولین معیار توسعه فرهنگی داشته باشد. ما نتوانسته ایم این توسعه را ایجاد کنیم.

محبی ادامه داد: اگر می‌خواهیم شرکتهای دانش بنیان در صنع چاپ ایجاد کنیم باید چاپخانه‌های کوچک را به سمت هلدینگ‌ها سوق دهیم.خواهش من این است که تشکل‌ها به این نوضوع توجه کنند وگرنه در سال‌های آتی چیزی از چاپخانه‌های کوچک نخواهد ماند.

در ادامه علی خضریان رییس اتحادیه چاپخانه داران استان همدان اظهار داشت:  بنظر من نگاه تشکل‌ها همسو با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و نهادهای مسئول است. اتفاقی که در صنعت چاپ و بقیه صنایع می افتد تحولات و تغییرات سریع است. برای اینکه چاپ از این تحولات عقب نیفتد باید به روز شود. ما در این زمینه نیازمند به روزرسانی سخت افزاری نیز هستیم. این به روز شدن نیازمند حمایت‌های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است. اگر برای وزارت ارشاد تحول در صنعت چاپ در بعد فراگیر مقدور نیست باید با افرادی که انگیزه و تمایل به تغییر و تحول دارند همکاری شود تا با حمایت مالی برای واحدهایی که انگیزه کمتری دارند الگو و نمونه موفقی باشند تا کشور ما از تغییرات و تحولات دنیا عقب نماند.

جایگزینی مدیریت سیستمی و علمی بجای سیستم سنتی و  قائم به فرد

دکتر علیقلی حسنی اعظمی رئیس انجمن تولیدکنندگان ورق و کارتن و مدیرعامل شرکت کارتن سازی میهن در ادامه این نشست اظهار داشت:  تغییرات از آموزش ایجاد می‌شود. اگر ما برای جوانان هزینه کنیم، برای آینده هزینه خواهیم کرد.
وی افزود: صنعت چاپ از آموزش عقب مانده است و برای توسعه فرهنگی که چاپ یکی از ابزارهای مهم أن است باید به أموزش بها دهیم.

اعظمی تصریح کرد: ما خود نیز در گذشته جوان بوده ایم و کار کردیم. این باعث خوشحالی است که جوانان ما نیز در این زمینه فعالیت می‌کنند. ما برای اینکه محتاج بیگانگان نباشیم باید تغییررا از خود شروع کنیم. من ۷۲ ساله نیز به آموزش، کلاس و یادگیری نیاز دارم و اصل جانشین پروری امری ضروری و پذیرفته شده در تمام جهان است.مدیریت قائم به فرد تمام شده و باید مدیریت سیستمی و علمی را جایگزین کرد.

دکتر سعید پورمهدیان نایب رییس انجمن علمی فناوری چاپ ایران  درادامه این نشست به موضوع تربیت نیروی انسانی در صنعت چاپ اشاره و تاکید کرد: دانشگاه های دولتی به دلیل بوروکراسی اداری از توجه به صنعت چاپ غافل مانده اند از این رو انجمن بحث ایجاد مدارس و توسعه آموزش های مهارتی این صنعت را از طریق  دانشگاه آزاد اسلامی دنبال می کند.

وی با اشاره به اهمیت آموزش های مورد نیاز صنعت چاپ کشور گفت: تغییرات از آموزش ایجاد می شود و باید با ارایه أموزش به جوانان مسیر توسعه و تحول در صنعت چاپ را هموار کنیم و صنعت چاپ و تشکل های فعال این بخش نباید در برابر آموزش مقاومت کنند

دکتر بهنام زنگی عضو دیگر هیات مدیره انجمن علمی فناوری چاپ ایران  با اشاره به عقب ماندگی های صنعت چاپ گفت: عقب ماندگی درصنعت راهبردی چاپ به دلیل کم توجهی به آموزش است؛ اگر به آموزش بها بدهیم توسعه نوآوری و توسعه فناوری و نیز رشد و توسعه کسب و کار های دانش بنیان نیز در این بخش رخ می دهد.

وی با اشاره به اینکه در بسیاری از نیازها و محصولات صنعت چاپی مصرف کننده و وارد کننده هستیم گفت: ارتباط سازنده تشکل ها و صنایع چاپ و دانشگاه ها و مراکز علمی می تواند زمینه ساز توسعه این صنعت دانش بنیان و اشتغال آفرین در کشورمان باشد

ارتقاء جایگاه صنعت پیشران چاپ با توسعه سطح علمی

معراج محمدی رییس اتحادیه لیتوگراف، چاپ دیجیتال و مهر و پلاک  در این نشست که توسط انجمن علمی فناوری چاپ ایران برگزار شد گفت: صنعت چاپ در ایران دستاورد های فراوانی داشته و از سوی دیگر تشکل ها نیز نقش آفرینی خوبی در این صنعت داشته اند، نباید از اینگونه دستاورد ها چشم بپوشیم و باید با نگاه علمی و توسعه آموزش های مورد نیاز این صنعت سطح علمی و فناوری صنوف و به طور کلی صنعت چاپ را ارتقاء دهیم.

حاکمیت عقلانیت بجای احساسات

جلال ذکایی نایب رییس اتحادیه لیتوگراف، چاپ دیجیتال و مهر و پلاک نیز در این نشست با اشاره به اینکه هر کدام از تشکل ها خاستگاهی دارند گفت: باید ببینیم خروجی این تشکل‌ها مثل تشکل های صنفی، اتاق بازرگانی و …. چیست؟
وی با تاکید بر اینکه انجمن علمی فناوری چاپ ایران حرکت های خوبی را شروع کرده است گفت: امیدواریم با حمایت عملی همه ذی نفعان فعالیت این انجمن گسترش یابد و دستاوردهای اینگونه نشست ها نیز بخوبی بازتاب داده شود.
ذکایی بر آموزش تشکل های حوزه چاپ تاکید و تصریح کرد: باید تلاش کنیم با آموزش، تشکل ها را از احساسات دور کنیم و عقلانیت را جایگزین احساسات نماییم، بی شک یکی از مشکلات اصلی در تشکل ها رجحان احساسات بر عقلانیت است.

به گزارش بازارکار،  در پایان نشست هم اندیشی علمی و تخصصی صنعت چاپ، روزآمدی تشکل های صنعت چاپ در مواجهه با کسب و کار آنلاین و اقتصاد دانش بنیان که به میزبانی چهارمین نمایشگاه بین المللی چاپ، بسته بندی و فراوری برگزار شد انجمن علمی فناوری چاپ ایران در راستای حمایت عملی در تحقق شعار سال و تولید ملی از سعید حاجیلو مدیرعامل هلدینگ نقش الماس تولیدکننده داخلی، پیشرو در کسب و کار انلاین، کارآفرینی و اشتغال آفرینی با اهدا تندیس یادبود هشتمین نکوداشت هفته علوم و فناوری چاپ ایران از ایشان تجلیل کرد.

 

No tags for this post.
خروج از نسخه موبایل