به گزارش سیناپرس، یافته های محققان دانشگاه گوتنبرگ نشان می دهد کودکانی که از نطفه های منجمد متولد شده اند در خطر بیشتری برای ابتلا به سرطان بوده و مواد شیمیایی مورد استفاده در فرآیند ذوب می تواند باعث تغییرات ژنتیکی شود که باعث تحریک تومورها می شود.
این یافته ها به نگرانی های فزاینده در مورد استفاده از نطفه منجمد شده می افزاید. نتایج مطالعه فوق حاصل از بررسی شرایط نزدیک به هشت میلیون کودک در اسکاندیناوی است.
پروفسور اولا بریت ونرهولم از دانشگاه گوتنبرگ، یکی از نویسندگان این مطالعه، در رابطه با موضوع فوق می گوید: یک مطالعه بزرگ از کشورهای شمال اروپا نشان داد کودکانی که پس از انتقال جنین منجمد و ذوب شده به دنیا میآیند، بیشتر در خطر ابتلا به سرطان هستند.
نتایج این تحقیقات نشان می دهد: شایع ترین اشکال این بیماری در افراد فوق شامل لوسمی و تومورهای موثر بر سیستم عصبی مرکزی است. البته باید توجه داشت در سایر روش های باروری مانند ART و IVF این خطر دیده نمی شود.
به گزارش سیناپرس، روش ART اجازه می دهد تا جنین از تخمک و اسپرم انسان در آزمایشگاه ایجاد شود. پزشک معمولاً بلافاصله جنین را به رحم منتقل می کند. با این حال، عمل انجماد و ذوب بعدی نطفه قبل از لانه گزینی در سراسر جهان در حال افزایش است.
تحقیقات قبلی نشان داده است کودکانی که پس از انتقال نطفه منجمد و ذوب شده به دنیا میآیند ممکن است در کوتاه مدت با خطرات بیشتری برای برخی مسائل پزشکی مواجه شوند، اما مسائل بهداشتی درازمدت کمتر مشخص بوده است.
این تیم سوئدی، داده های پزشکی دانمارک، فنلاند، نروژ و سوئد را تجزیه و تحلیل کرد و ۱۷۱ هزار و ۷۴۴ کودک متولد شده به روش از ART و ۷ میلیون و ۷۷۲ هزار و ۴۷۲ کودک را که طی بارداری طبیعی متولد شده بودند را ردیابی کرد. در میان گروه نخست، ۲۲ هزار و ۶۳۰ نفر پس از انتقال نطفه منجمد-ذوب شده به دنیا آمدند. تجزیه و تحلیل آماری نشان داد که آنها بیشتر در معرض ابتلا به سرطان در مراحل بعدی زندگی بودند.
با این حال، زمانی که محققان این کودکان را در یک گروه واحد ترکیب کردند، مشخص شد استفاده از روش ART خطر ابتلا به بیماری را افزایش نداد. محققان تاکید می کنند که افراد باید نتایج خود را با احتیاط تفسیر کنند. به گزارش سیناپرس، اگرچه این مطالعه گسترده بود، اما تنها ۴۸ کودک متولد شده از جنین های منجمد به سرطان مبتلا شدند.
به گزارش سیناپرس، یافته های جدید به دنبال مطالعه بیش از یک میلیون کودک در دانمارک است که نشان می دهد نوزادان متولد شده از نطفه منجمد شده، دو و نیم برابر بیشتر در معرض ابتلا به سرطان های دوران کودکی هستند.
پروفسور ونرهولم در این رابطه می گوید تحقیقات بیشتر برای تایید ارتباط احتمالی بین این روش و افزایش خطر ابتلا به سرطان و شناسایی مکانیسم های بیولوژیکی بالقوه ای که باعث این امر می شوند ضروری است.
شرح کامل این مطالعه در آخرین شماره مجله تخصصی PLoS Medicine منتشر شده است.
مترجم: مولود یوسفی