سید محمد مرتضوی مدیر عامل یک شرکت دانش بنیان با اشاره به فعالیت ۱۰ ساله در حوزه نهادههای کشاورزی بیان داشت: بذر، کود و آفتکش اصلیترین نهادههای کشاورزی هستند که این شرکت بر پایه دانش و فناوری در هر سه حوزه فعالیت پژوهشی دارد.
وی ادامه داد: امنیت غذایی بر پایه کشاورزی و دامداری و سپس نهادههای کشاورزی است که در این میان، بذر، نقش اصلی را در این چرخه ایفا میکند.
مدیر عامل این شرکت دانش بنیان با بیان اینکه درصد قابل توجهی از بازار بذر جهان در اختیار چند شرکت اروپایی و آمریکایی است، تصریح کرد: بذر صیفیجات به دو صورت استاندارد (OP) و هیبریدی تولید میشود که بذرهای هیبریدی صیفیجات در کشور اغلب وارداتی و خارجی است.
مرتضوی در ادامه با اشاره به فناوری پیشرفته بذر هیبریدی، خاطر نشان کرد: دستیابی به دانش فنی تولید والدهای خالص (اینبرد لاین) برای تولید بذر هیبرید باعث شده تا این شرکت در جمع دانشبنیانها و شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان قرار گیرد.
وی درباره مزیت بذر هیبریدی گفت: در واقع دستیابی به محصولی یکدست و بوتهای مقاوم به بیماریها، با بذر هیبریدی امکانپذیر میشود که تمام ویژگیهای بازارپسند را در خود جای میدهد و بذرهای تولیدی این شرکت متناسب با اقلیم و آب و هوای کشور است.
مرتضوی در پایان بیان داشت: از دیگر مزایای بذر هیبرید کمک به بازتولید بذرهای بومی و کمیاب ایران مانند میوه گرمک است که میتوان با کمک این فناوری به بذری ممتاز برای محصولی با کیفیت دست پیدا کرد.
No tags for this post.