حمایت از ثبت اختراع و تجاریسازی دستاوردهای نوآورانه شتاب گرفت
به گزارش سیناپرس، حوزه فناوری در سالهای اخیر رشد بسیار زیادی داشته و با توجه به سرمایهگذاریهای گسترده در این حوزه، اختراع توانسته به عنوان ابزاری کلیدی در اقتصاد به شدت رقابتی امروز، نقش بهسزایی در توسعه بازارها و تقویت زیستبوم نوآوری داشته باشد. کانون پتنت ایران در سال ۱۳۹۴ به عنوان برنامه جامع حمایتی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در حوزه اختراع آغاز به کار کرد.
طی سالهای اخیر، ایران همانند سایر کشورهای در حال توسعه، تلاشی جدی داشته تا با گسترش فعالیتهای دانشبنیان و خلاق و حمایت از فعالیت های نوآورانه و تجاری سازی دستاوردهای فنی، مسیر صنعتی شدن را با سرعت بیشتری پیموده و از رقبای منطقه ای خود پیشی بگیرد.
این کانون در تلاش است تا بهعنوان یک بازیگر اثرگذار در زیستبوم نوآوری کشور، نقش خوبی را در حوزه تجاریسازی پتنتها و توسعه کسبوکارهای دانشبنیان و اشتغالآفرینی و تولید ایفا کند. از جمله ماموریتهای کلیدی کانون پتنت ایران میتوان به حمایت از ثبت اختراعهای باکیفیت در مراجع معتبر خارجی و زمینهسازی تجاریسازی دستاوردهای نوآورانه و مبتنی بر اختراع اشاره کرد.
افزایش حمایتها
متناسب با آییننامههای کانون، شرکتهای دانشبنیان و خلاق، شرکتهای بزرگ و مبتنی بر فناوری، نوآوران و فناوران که از جمله مخاطبان کانون پتنت ایران محسوب میشوند، مشمول دریافت حمایت در راستای ثبت اختراعات در پایگاههای خارجی هستند.
ثبت اختراع را میتوان یکی از مهمترین ابزارهای مالکیت فکری دانست که به منظور حفاظت از اختراعات، نوآوریها و ابداعات فناورانه، مورد استفاده قرار میگیرد. در این راستا کانون پتنت ایران، رسمیترین نهاد حمایت از ثبت پتنت خارجی است.
مخترع، با هدف حفاظت از اختراع خود که میتواند یک محصول، فرآیند و بهطور کلی یک راهکار جدید برای رفع یک مشکل باشد، آن را در سیستم پتنت به ثبت رسانده و در صورت تأیید و اعطای گواهی ثبت اختراع، میتواند برای مدت زمان محدود، از حق انحصاری بهرهبرداری از اختراع در محدوده جغرافیایی ثبت شده، استفاده کند.
حوزه مالکیت فکری
کانون پتنت ایران با درنظر گرفتن نیازمندیهای کشور در حوزه مالکیت فکری، اقدام به فراهم آوردن زیرساختهای لازم برای ارائه کیفی خدمات این حوزه کرده است. کانون با پرورش و توسعه تیمهای حرفهای برای ارائه خدمات تخصصی مالکیت فکری و اتخاذ رویکردهای فعالانه، سعی در پوشش نیازهای کشور در این زمینه را داشته است.
مالکیت فکری به حقوقی گفته میشود که به صاحبان آن حق بهرهوری از فعالیتهای فکری و ابتکاری انسان را میدهد و ارزش اقتصادی و قابلیت دادوستد دارد ولی موضوع آن شیء معین مادی نیست.
حقوق پدیدآورندگان آثار ادبی یا هنری یا مالکیت ادبی و هنری معروف به حق مؤلف یا حق تکثیر، حق اختراع، حقوق بر مشتری مانند سرقفلی حق تاجران و صنعتگران نسبت به نام، علائم تجارتی و صنعتی و اسرار تجاری معروف به مالکیت تجارتی و صنعتی از انواع مالکیتهای فکری است.
مالکیت فکری برای کسبوکارهای امروزی، همچون اکسیژن موجود در هوا برای انسان است. ادامه حیات کسبوکارها، منوط به داراییهای فکری و حفاظت از آنها بوده و در نتیجه، رفاه و پیشرفت بشریت نیز، به شکل غیرقابل انکاری، وابسته به حقوق مالکیت فکری است.
حجم تقاضاهای در گردش پتنت ایران
طبق آخرین آمار، مجموع درخواستهای ارسال شده به کانون به ۲۶۵۱، پرونده های تایید شده در ارزیابی محتوایی به ۴۴۹، تقاضانامههای فایل شده در ادارات ثبت اختراع خارجی معتبر به ۳۵، تقاضانامههای ثبت شده تحت معاهده PCT به ۲۶۵ و اختراعات گرنت شده در ادارات ثبت اختراع خارجی معتبر به 180 رسیده است.
همچنین در کانون پتنت طی یکسال گذشته تعداد بانوان مخترع و اساتید دانشگاهها در میان مخترعین با رشد بالایی همراه بوده است که حضور اعضای هیأت علمی در میان مخترعین در کانون باعث رشد کیفیت تقاضانامههای ارسالی شده است.
No tags for this post.