تیم های کارشناسی نخبگان در بحث محرومیت زدایی سازماندهی میشود
ناصر باقریمقدم؛ قائممقام بنیاد ملی نخبگان با اشاره به انعقاد تفاهمنامه همکاری بنیاد و کمیته امداد امام خمینی(ره) به منظور توسعه همکاریها، گفت: این تفاهمنامه به منظور ایفای مسئولیت اجتماعی نخبگان و ایجاد زمینههای مشارکت در ارائه راهکارهای هوشمندانه، راهبردی و خلاق در حوزه مسائل فقر و محرومیتزدایی با محوریت استعدادیابی و کشف نخبگان در میان دانشآموزان و دانشجویان محروم و کم بضاعت منعقد شده است.
وی آشنایی نخبگان با نظام مسائل فقر در ایران به صورت عالمانه و مبنایی را از جمله مهمترین اهداف این تفاهمنامه بر شمرد و گفت: در این تفاهم تشکیل گروهها و اجتماعات نخبگی از میان افراد مستعد مددجوی امداد در قالب هستههای مسئله محور مورد تاکید و توجه قرار گرفته است.
باقریمقدم ادامه داد: کمک به رفع فقر و آسیبهای اجتماعی با بهرهمندی از ظرفیت استادیاران نخبه و تسهیل بکارگیری دانشجویان مستعد تحت پوشش امداد در شرکتهای دانش بنیان از دیگر اهدافی است که این همکاری دنبال میکند. همچنین این همکاری در حوزه دانشآموزی نیز، شرایط کشف استعدادها و ظرفیتهای نخبگانی در میان دانشآموزان تحت پوشش امداد را با رعایت ملاحظات و اقتضائات خاص این قشر در قالب طرح شهاب فراهم خواهد کرد.
وی در ادامه ضمن تاکید بر همکاری کمیته امداد در اجرای «آییننامه جذب و نگهداری سرمایه انسانی استعدادبرتر و نخبه در دستگاههای اجرایی» براساس تفاهمنامه مذکور، به دیگر تعهدات این نهاد اشاره کرد و گفت: معرفی موضوعات اولویتدار کشور در حوزه رفع محرومیت و فقرزدایی، تسهیل اجرای طرحهای استعدادیابی و هدایت تحصیلی دانشآموزان و دانشجویان تحت پوشش، معرفی نخبگان و استعدادهای برتر تحت پوشش امداد جهت دریافت تسهیلات حمایتی بنیاد و تامین زیرساختها جهت اجرای دورهها و اردوهای آموزشی و تربیتی در مناطق محروم، از دیگر وظایفی است که در این همکاری در دستور کار کمیته امداد خواهد بود.
قائم مقام بنیاد ملی نخبگان افزود: همچنین بر مبنای این تفاهم، سازماندهی تیمهای کارشناسی نخبگان و شبکه استانی بنیاد جهت مشارکت در اجرای طرحهای اولویتدار و تعامل با بدنه اجرایی کمیته امداد از جمله وظایف بنیاد بوده و تسهیل بررسی شرایط نخبگان و استعدادهای برتر معرفی شده از سوی کمیته، طراحی دورههای اختصاصی استعدادیابی و ارائه بورسیههای تحصیلی ویژه، از دیگر تعهدات بنیاد است.
وی در پایان با اشاره به ارکان این تفاهمنامه گفت: به منظور اجراییسازی تفاهمنامه، کارگروهی مشترک تشکیل و راهبری این طرح را برعهده خواهد داشت. شورای راهبردی متشکل از یک نماینده از کمیته، یک نماینده از بنیاد به همراه مسئول دبیرخانه است که وظیفه تصمیمگیری در مورد نحوه اجرای برنامههای تعریف شده را برعهده دارند.
گفتنی است، این تفاهم نامه در 11 ماده، به امضای ناصر باقری مقدم قائم مقام بنیاد ملی نخبگان و مصطفی خاکسار قهرودی؛ قائم مقام کمیته امداد امام خمینی(ره) رسید.
No tags for this post.