نماد سایت خبرگزاری سیناپرس

خطر شیوع مجدد کرونا در شرق آسیا به واسطه خفاش ها

به گزارش سیناپرس، هنوز در شرایطی که همه گیری کرونا به طور کامل خاتمه نیافته، محققان طی بررسی های خود دریافتند خطر شیوع مجدد این بیماری به واسطه خفاش ها وجود دارد. این مطالعه می‌تواند به طراحی برنامه ‌های نظارت و پیشگیری در مناطقی که احتمال وقوع این بیماری بیشتر است کمک کند.

باید توجه داشت که خفاش‌ها میزبان ویروس‌ هایی هستند که ممکن است به انسان منتقل شوند، از جمله خطرناک ترین این عوامل بیماری زا، کرونا ویروس‌ های مرتبط با سارس هستند. برخی مطالعات نشان داده اند که انتقال این ویروس ها به انسان ممکن است در مناطق خاصی نسبتاً رایج باشد.

تیمی از پژوهشگران به سرپرستی پیتر داژاک (Peter Daszak) و سیسیلیا سانچز (Cecilia Sánchez)، یک استراتژی برای ارزیابی توزیع و فراوانی خطر سرریز ویروس کرونای خفاش ‌ها در جنوب شرقی آسیا طراحی کردند. نویسندگان مدل‌ های توزیعی را برای ۲۶ گونه خفاش که میزبان ویروس ‌های کرونای مرتبط با سارس در منطقه هستند، ایجاد کردند که به آن‌ها اجازه می ‌دهد مکان ‌هایی را که جمعیت‌ های انسانی با این خفاش‌ها همپوشانی دارند، شناسایی و ترسیم کنند.

محققان سپس از داده‌های اپیدمیولوژیک و ارزیابی‌ های احتمالی خطر برای تخمین تعداد افراد آلوده به ویروس کرونای مرتبط با سارس با منشاء خفاش در آسیای جنوب شرقی هر سال استفاده کردند.

آنها تعداد متوسطی را در حدود ۶۶ هزار مورد سالانه تخمین زدند که بسیاری از آنها ممکن است به دلیل نظارت محدود یا به دلیل شباهت به سایر بیماری ها شناسایی نشده باشند. با این حال، نویسندگان هشدار می دهند که برای تأیید این تخمین ها به داده های بیشتری نیاز است.

به گزارش سیناپرس،  محققان این پروژه مطالعاتی پیشنهاد می کنند که استراتژی ارزیابی ریسک آنها می تواند به عنوان ابزاری برای بهبود آمادگی برای بیماری های نوظهور منشاء خفاش استفاده شود.

شرح کامل این مطالعات در آخرین شماره مجله تخصصی Nature Communications منتشر شده است.

مترجم: فاطمه کردی
 

No tags for this post.
خروج از نسخه موبایل