به گزارش سیناپرس، نتایج یک مطالعه جدید نشان می دهد که سطوح بالای نوعی پروتئین موسوم به پروستاسین هم با دیابت و هم سرطان مرتبط است.این پروتئین عمدتاً در سلول های اپیتلیال که سطوح و اندام های بدن را پوشانده اند، یافت می شود.
برای این مطالعه، محققان نمونه های خون گرفته شده از نزدیک به ۴۷۰۰ بزرگسال سوئدی میانسال را به عنوان بخشی از یک مطالعه بزرگ که از سال ۱۹۹۳ در حال انجام است، تجزیه و تحلیل کردند.
پژوهشگران در این رابطه گفتند: پروستاسین به تنظیم تعادل سدیم، حجم و فشار خون کمک می کند. این پروتئین همچنین با متابولیسم گلوکز خون مرتبط است.
در این مطالعات و طی یک پیگیری متوسط ۲۲ ساله مشخص شد شرکت کنندگانی که بالاترین سطح پروستاسین را داشتند، ۷۶ درصد بیشتر از افرادی که پایین ترین سطح را داشتند، در معرض ابتلا به دیابت بودند.به گزارش سیناپرس، علاوه بر این، افرادی که بالاترین سطح پروستاسین خون را دارند، ۴۳ درصد بیشتر از افرادی که پایین ترین سطح را دارند، در معرض خطر مرگ ناشی از سرطان هستند.
نکته بسیار جالب توجه در مطالعه فوق، این است که به ازای دو برابر شدن غلظت پروستاسین در خون، خطر مرگ ناشی از سرطان در میان افرادی که سطح قند خون بالایی داشتند، ۱۳۹ درصد افزایش می یابد در حالی که برای افرادی که گلوکز خون بالایی ندارند، دو برابر شدن غلظت پروستاسین خطر مرگ ناشی از سرطان را تا ۲۴ درصد افزایش می دهد.
به گزارش سیناپرس، دکتر ژو بائو، سرپرستاین تیم تحقیقاتی از بیمارستان دانشکده پزشکی دانشگاه نانجینگ در چین، گفت: پروستازین یک نشانگر خطر بالقوه جدید برای ایجاد دیابت و مرگ و میر ناشی از سرطان، به ویژه در افرادی است که سطح گلوکز خون بالایی دارند. شناسایی و اندازه گیری این پروتئین بسیار ساده بوده و به همین دلیل این ماده، پتانسیل زیادی را برای خدمت به عنوان یک نشانگر هشدار در آینده دارد.
به گزارش سیناپرس، شرح کامل این پژوهش و یافته های به دست آمده از آن در آخرین شماره مجله تخصصی Diabetologia منتشر شده است.
مترجم: مولود یوسفی
منبع: consumer.healthday