به گزارش سیناپرس اردبیل، علائم ASD یا همان اوتیسم می تواند شامل مشکلات در تعامل با دیگران و سازگاری با تغییرات روتین، رفتارهای تکراری، تحریک پذیری و علایق محدود یا ثابت برای چیزهای خاص باشد. در حالی که علائم اوتیسم می تواند در هر سنی ظاهر شود، اولین علائم معمولاً در دو سال اول زندگی کودک ظاهر می شود.
افراد مبتلا می توانند با چالش های متعددی مواجه شوند که می توان از طریق خدمات پشتیبانی، گفتگو درمانی و گاهی اوقات دارو به آنها پرداخت. تا به امروز، دانشمندان علوم اعصاب و محققان پزشکی علل اولیه ASD را شناسایی نکرده اند. با این وجود، یافتههای گذشته نشان میدهد که میتواند ناشی از تعامل ژنهای خاص با عوامل محیطی باشد.
جالب توجه است، مطالعات اخیر علوم اعصاب نشان داده است که ساختار بیولوژیکی روده می تواند در برخی از مشخصه ترین علائم ASD نقش داشته باشد. به طور خاص، آزمایشها روی موشها نشان میدهد که مسیر بین باکتریهای روده و سیستم عصبی مرکزی میتواند بر رفتارهای اجتماعی تأثیر بگذارد. بر اساس یافتههای قبلی، محققان دانشگاه رم تور ورگاتا و دانشگاه کالابریا اخیراً مطالعه جدیدی را روی موشها انجام دادهاند و تأثیرات پیوند میکروبیوتای مدفوع جمعآوریشده از اهداکنندگان اوتیسم به موشها را بررسی کردهاند. نتایج آنها که در علوم اعصاب منتشر شده است، شواهد بیشتری را ارائه می دهد که میکروبیوت روده را با رفتارهای اجتماعی معمولی ASD مرتبط می کند.
محققان دو گروه مختلف از موش ها را بررسی کردند. موشهای گروه اول (یعنی گروه آزمایش) میکروبیوتای پیوندی را دریافت کردند که منشأ آن از روده کودکان مبتلا به ASD بود، در حالی که موشهای گروه دیگر (یعنی گروه کنترل) در معرض VPA، یک ترکیب مصنوعی با خواص ضد تشنج قرار گرفتند. دانشمندان مشاهده کردند که موشهایی که میکروبیوتای ASD را دریافت کردهاند، رفتارهای غیرمعمولی را در حین انجام آزمایشهای مختلف که به طور گسترده در مطالعات علوم اعصاب استفاده میشوند، از خود نشان دادند. رفتارهای آنها را می توان با رفتارهای مشاهده شده در کودکان و بزرگسالان مبتلا به ASD مرتبط دانست.
به نظر میرسد یافتههای اخیر جمعآوریشده توسط این تیم از محققان، نتایج قبلی در این زمینه را تأیید میکند و نشان میدهد که میکروبیوتای روده واقعاً میتواند در رفتارهای اجتماعی نقش داشته باشد. در آینده، آنها میتوانند الهامبخش تحقیقات جدید در این زمینه باشند و به آزمایش و معرفی تدریجی درمانهای اوتیسم که رژیم غذایی و سلامت روده را نیز در نظر میگیرند، کمک کنند.
منبع:medical xpress
مترجم: پریناز نصرتی