چاپ سه‌بعدی در خلأ فضا

به گزارش ایسنا، ماه نوامبر گذشته یک شرکت امریکایی به نام Made in Space نخستین ابزار برای چاپ یک جسم در فضا را ارائه داد که در ایستگاه فضایی بین‌المللی عمل می‌کرد.

این شرکت هم‌اکنون در حال تولید چاپگری است که در خارج از ایستگاه فضایی و در خلأ سرد فضای بیرونی عمل خواهد کرد.

سال گذشته و با رسیدن چاپگر Zero-G به ایستگاه بین‌المللی، فضانوردان با موفقیت توانستند نخستین شیء را در فضا چاپ کنند.

این شیء یک تسمه فلزی طراحی‌شده توسط ناسا و بخشی از تجهیزات ورزشی بود که برای ممانعت از تحلیل عضله در محیط‌های گرانش صفر به کار می‌رفتند.

این تسمه نخستین مورد از 24 جسم چاپی سه‌بعدی در ایستگاه فضایی بین‌المللی بود و نشان می‌داد که چاپگر متعلق به شرکت Made in Space را می‌توان برای ساخت ابزار لازم یا جایگزین‌کردن بخش‌های شکسته یا آسیب‌دیده ایستگاه و بدون نیاز به ارسال آن‌ها به فضا از زمین به کار برد.

با این حال، این فقط نخستین گام بود و در حالی که توانایی چاپ مستقیم ابزار و اشیای سه‌بعدی در ایستگاه فضایی بین‌المللی پیشرفت مهمی به شمار می‌آید، هدف نهایی شرکت امریکایی چاپ ابزارهایی در فضای خلأ خارج از ایستگاه فضایی است.

انعطاف‌پذیری تولید در فضا برای ماموریت‌های بلندمدت فضایی حائز اهمیت است و این موضوع امکان تولید اجزا و ابزارهایی را می‌دهد که برای سالم‌ماندن از نیروی‌های گرانش عظیم دخیل حین پرتاب به فضا بیش از حد آسیب‌پذیرند. این در حالی است که چنین ابزاری برای ماموریت‌های طولانی‌تر در فضا مانند مستعمره‌کردن مریخ ضروری هستند و چاپگر جدید قادر خواهد بود چنین سیستم‌هایی را در فضای خلأ چاپ کند.

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا