به گزارش سیناپرس، طبق مطالعه جدیدی توسط محققان دانشکده پزشکی دانشگاه مریلند، کودکان بین 6 تا 12 سال که کمتر از 9 ساعت در شب می خوابند، در مقایسه با کودکانی که از 9 تا 12 ساعت خواب توصیه شده در شبانه روز بهره می برند، تفاوت های قابل توجهی در مناطق خاصی از مغز دارند که مسوول حافظه، هوش و تندرستی هستند. این یکی از اولین مطالعاتی است که تأثیر بالقوه درازمدت کمبود خواب بر رشد عصبی شناختی کودکان را نشان می دهد.
این تفاوت علاوه بر مشکلات شناختی در حافظه، حل مسئله و تصمیم گیری، همچنین با مشکلات سلامت روانی از جمله افسردگی، اضطراب و رفتارهای تکانشی، در کودکانی که کمبود خواب داشتند، مرتبط بود.
آکادمی پزشکی خواب آمریکا توصیه می کند که کودکان 6 تا 12 ساله، 9 تا 12 ساعت در شبانه روز به طور منظم بخوابند تا سلامت مطلوب را ارتقاء دهند. به گزارش سیناپرس، تا به حال، هیچ مطالعه ای تاثیر طولانی مدت خواب ناکافی بر رشد عصبی-شناختی نوجوانان را بررسی نکرده است.
برای انجام این مطالعه، محققان داده های بیش از 8300 کودک 9 تا 10 ساله که در مطالعه رشد شناختی مغز نوجوانان (ABCD) ثبت نام کرده بودند، جمع آوری کردند.
به گزارش سیناپرس، مطالعه ABCD که توسط مؤسسه ملی بهداشت (NIH) تامین می شود، بزرگترین مطالعه بلندمدت رشد مغز و سلامت کودکان در ایالات متحده است. پژوهشگران، تصاویر MRI، سوابق پزشکی و نظرسنجی های تکمیل شده توسط شرکت کنندگان و والدین آنها را در زمان ثبت نام و در یک ویزیت بعدی دو ساله در سن 11 تا 12 سالگی بررسی کردند.
محققان گفته اند، ما متوجه شدیم آن گروه از کودکانی که خواب ناکافی، کمتر از 9 ساعت در شب داشتند، در مقایسه گروه کودکانی که از خواب کافی بهره مند می شدند، ماده خاکستری کمتر یا حجم کمتری در نواحی خاصی از مغز که مسئول دقت، حافظه و کنترل مهاری هستند، داشتند. به گزارش سیناپرس، این تفاوت ها پس از دو سال ادامه یافت، یافته ای نگران کننده که حاکی از آسیب طولانی مدت برای کسانی است که به اندازه کافی نمی خوابند.
دانشمندان افزوده اند، ما سعی کردیم تا حد امکان این دو گروه را با هم تطبیق دهیم تا تا تاثیر طولانی مدت خواب کم، بر مغز را قبل از دوره نوجوانی بهتر دریابیم. مطالعات بیشتری برای تایید یافته های ما و بررسی اینکه آیا می توان با مداخلاتی، عادات خواب را بهبود بخشید و نقایص عصبی را معکوس کرد یا خیر، مورد نیاز است.
از توصیه های محققان برای والدین، به منظور ترویج عادات خواب خوب در فرزندان خود، می توان به قرار دادن خواب کافی در اولویت خانواده، رعایت برنامه خواب منظم، تشویق به فعالیت بدنی در طول روز، محدود کردن زمان استفاده از صفحه نمایش و حذف کامل صفحه نمایش، حداقل یک ساعت قبل از خواب است.
به گزارش سیناپرس، یافته های تحقیقاتی فوق در مجله Lancet Child & Adolescent Health منتشر شده اند.
ترجمه: سنا دلفیه