نماد سایت خبرگزاری سیناپرس

تغذیه با شیر مادر خطر چاقی را کاهش می دهد

به گزارش سیناپرس، مطالعات جدید محققان نشان داد توله های جوندگانی که تحت شیردهی طولانی تری قرار گرفتند، در دوران بزرگسالی، حتی زمانی که رژیم غذایی پرچرب داشتند، کمتر دچار چاقی می شوند.

این یافته ها شواهدی در مورد اهمیت تغذیه با شیر مادر ارائه می دهد، با این حال، تحقیقات آینده برای تعیین اینکه آیا این اثرات به سایر پستانداران مانند انسان نیز گسترش می یابد، مورد نیاز است.

به طور کلی از نظر متخصصین، رژیم غذایی مادر و تغذیه نوزاد به عنوان عوامل کلیدی تعیین کننده پاسخ های عصبی رشدی و رفتاری در اوایل زندگی در نظر گرفته می شوند که می توانند بر سلامت متابولیک مادام العمر تأثیر بگذارند. اگرچه تأثیر تغذیه مادر بر فرزندان به طور گسترده مورد مطالعه قرار گرفته است، اما مکانیسم هایی که توسط تغذیه با شیر مادر بر تعادل انرژی در طول زندگی تأثیر می گذارد تا حد زیادی ناشناخته باقی مانده است.

یافته های روبن نوگریاس (Rubén Nogueiras) و همکارانش نشان می ‌دهد که تغذیهبا شیر مادر در دوره طولانی مدت چگونه می ‌تواند از چاقی ناشی از رژیم غذایی در آینده محافظت کند. نویسندگان نشان می‌ دهند که  تداوم شیردهی به نوزادان موش حتی اگر در معرض رژیم غذایی چرب قرار بگیرند، از آن ها در برابر افزایش وزن در بزرگسالی محافظت می ‌کند.

محققان در توضیحات خود بیان می ‌کنند که این پدیده را می ‌توان با آزاد شدن پروتئینی به نام فاکتور رشد فیبروبلاست ۲۱ از کبد توضیح داد که می‌ تواند به هیپوتالاموس برسد. هیپوتالاموس منطقه ‌ای در مغز است که نقش کلیدی در کنترل مصرف انرژی و استفاده از آن دارد.

به گزارش سیناپرس، فعالیت این عضو مهم، به نوبه خود منجر به افزایش تحرک و استفاده از بافت چربی و همچنین افزایش مصرف انرژی می شود.

به گزارش سیناپرس، این یافته ها بینش مکانیکی جدیدی را در مورد فواید طولانی مدت تغذیه با شیر مادر در جوندگان نشان می دهد و از نقش محافظتی آن در برابر بیماری های متابولیک مانند چاقی در بزرگسالی حمایت می کند. الیزا فلیکس سوریانو و کریستین استنفورد در یک مقاله مرتبط با News & Views تأکید می‌کنند که این مطالعه مطمئناً منجر به تحقیقات جدیدی در زیست ‌شناسی رشد خواهد شد و راه را برای مطالعات بالینی برای درک بهتر مزایای متابولیک طولانی ‌مدت تغذیه با شیر مادر هموار می ‌کند.

شرح کامل این پژوهش در آخرین شماره مجله تخصصی  Nature Metabolism منتشر شده است.

مترجم: مریم عالمی
 

No tags for this post.
خروج از نسخه موبایل