انسان در هر کجای این کره خاکی اثرات نامطلوب خود را برجای نهاده است و آب ها نیز از این قاعده مستثنی نبوده اند ولی به تازگی دانشمندان موفق شده اند تا با تهیه نقشه ای جدید به تغییرات ساختاری آب های زمین از بعدی دیگر بپردازند.
تمام نقشه های دریایی که تا کنون از بستر اقیانوس ها تهیه شده از ماهواره ها و ابزار سنجش از راه دور تنها برای نشان دادن پستی ها و بلندی های کف اقیانوس ها و دریاها استفاده کرده اند. اما این نقشه اولین نقشه ای است که به توصیف ترکیبات رسوبی کف دریاها می پردازد. دانشمندان با استفاده از این نقشه می توانند به تغییرات محیطی گذشته پی برده و آینده کره زمین را نیز پیش بینی کنند.
آدریانا دوتکیویچز و سایر همکارانش از دانشگاه سیدنی برای ساخت این نقشه به بررسی ترکیبات 15 هزار نمونه از کف دریاها پرداختند، این نمونه ها در طول بیش از نیم قرن از کشتی های تحقیقاتی جمع آوری شده بود. این تیم تحقیقاتی این رسوبات را در سیزده دسته طبقه بندی کردند.
به این ترتیب می توان انتظار داشت که بشر با آگاهی از شرایط هر منطقه بتواند تغییرات اقلیمی آب های منطقه و در نتیجه حیات وحش آن را با بهبود شرایط روبرو سازد. در این نقشه به وضوح می توان دریافت که بشر چه تاثیر نامناسبی را بر روی ساختار محیط هایی که به طور آن دسترسی نداشته است گذاشته است.
شایان ذکر است که تغییرات ایجاد شده در آب ها می تواند نه تنها برای موجودات آبزی بلکه برای انسان ها و حیواناتی که در خشکی زندگی می کنند نیز خطرساز باشد و مجامع بین المللی به تازگی توجه بسیاری را نسبت به این موضوع از خود نشان داده اند.
No tags for this post.