نماد سایت خبرگزاری سیناپرس

حوزه توانبخشی و فیزیوتراپی کشور نیازمند تغییر رویکرد است

 محمدعلی محسنی بندپی افزود: آمار بالای معلولیت‌ها در تصادفات جاده‌ای، کم تحرکی، بیماری‌های قلبی و عروقی، سالمندی و…، نشان می‌دهد که باید استراتژی‌ها نیز در مقابل بیماری‌های نوپدید تغییر کند.

عضو هیأت علمی گروه آموزشی فیزیوتراپی دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی تصریح کرد: فیزیوتراپی در نظام سلامت، به طور علمی و منطقی شناخته نشده است و با توجه به اینکه توانبخشی بر اساس اسناد بالادستی و سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری موضوعی حائز اهمیت است، از رئیس جمهوری و وزیر بهداشت توجه به جایگاه خدمات فیزیوتراپی در سطح اول خدمات سلامت و پزشک خانواده را خواستاریم.

محسنی بندپی همچنین گفت: در شرایط فعلی کشور و نظام سلامت که با بحران مالی مواجه هستیم و این موضوع به ضعف مدیریت امور مالی و نه به کمبود منابع مالی اشاره دارد، باید نگاه جدیدی به حوزه فیزیوتراپی داشت و برای کاهش هزینه‌های نظام سلامت، مقابله با بیماری‌ها و ارتقای اقتصاد درمان، می‌بایست خدمات فیزیوتراپی در سطح اول خدمات نظام سلامت و مراجعه بیماران قرار بگیرد.

رئیس کمیته بهزیستی و توانبخشی مجلس، با اشاره به درخواست فیزیوتراپیست ها در خصوص تصویب دکترای حرفه‌ای فیزیوتراپی نیز اظهار داشت: تمام رایزنی‌های لازم با مسئولان مربوطه در این خصوص انجام شده، اما هنوز نتیجه‌ای حاصل نشده است، و با قوت آن را پیگیری می‌کنیم.

وی افزود: ایران در حوزه توانبخشی و فیزیوتراپی، حرف اول را در منطقه می‌زند اما نیازمند تغییر رویکرد هستیم، همانطور که کشورهای منطقه نیز نظام آموزشی جدیدی را در این رشته پیش گرفته اند، در حال حاضر بسیاری از دانشجویان این رشته خواهان اخذ دکترای حرفه‌ای فیزیوتراپی هستند، اما به دلیل محدودیت‌ها برای ادامه تحصیل، به خارج از کشور می‌روند.

محسنی بندپی با ابراز خشنودی از اینکه ردپای بهزیستی و توانبخشی در این دوره از مجلس شورای اسلامی دیده شده است، یادآور شد: یک صد میلیارد تومان اعتبار برای پوشش خدمات درمانی افراد دارای معلولیت اختصاص و در حساب بیمه سلامت کشور قرار گرفت و در پوشش بیمه‌ای افراد دارای معلولیت مؤثر واقع شد.

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس همچنین اظهار داشت: ضرورت تغییر نگاه به فیزیوتراپی در پدیده سالمندی کشور نیز مشهود است، اگر به جایگاه توانبخشی به درستی توجه نشود، روند رو به رشد جمعیت سالمندان در کشور می‌تواند تمام ارکان کشور از نظام سلامت تا حوزه رفاه اجتماعی و مسائل روانی و جسمی افراد را با مشکل مواجه کند.

وی افزود: تغییر چشم انداز مؤثر در این حوزه، به این باز می‌گردد که چقدر مسئولان مربوطه برای ارتقای جایگاه توانبخشی و فیزیوتراپی هم راستا با افزایش جمعیت سالمندی مصمم بوده و در این زمینه، با یکدیگر همکاری داشته باشند.

محسنی بندپی خاطرنشان کرد: کمیته بهزیستی و توانبخشی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با تعیین الزامات قانونی و ارائه نظرها به بخش‌های درون و برون دستگاهی، در صدد بیان مطالبه فیزیوتراپیست ها برای ارتقای جایگاه فیزیوتراپی به سطح اول خدمات نظام سلامت کشور و اجرایی نمودن دکترای حرفه‌ای فیزیوتراپی است.

منبع:مهر

No tags for this post.
خروج از نسخه موبایل