نماد سایت خبرگزاری سیناپرس

سیب زمینی شیرین، راه حل کمبود فعلی گندم در جهان

به گزارش سیناپرس، جنگ روسیه و اوکراین، موجی از اختلال در عرضه مواد غذایی را در جهان و به ویژه در سراسر قاره آفریقا ایجاد کرده است و این قاره اکنون با کمبود حداقل 30 میلیون تن مواد غذایی به ویژه گندم، ذرت و سویای وارداتی از هر دو کشور مواجه است. 

این موضوع باعث شده که محققان مرکز بین‌المللی سیب‌زمینی، با توجه به افزایش سریع قیمت گندم در سطح جهان، کشورهای آفریقایی و شاید سایر بخش های جهان را به استفاده از سیب‌زمینی شیرین به عنوان محصولی مناسب برای صنعت پخت و پز تشویق کنند.

به گفته این محققان، روی آوردن به ریشه‌ها و غده‌هایی مانند سیب‌زمینی شیرین که به‌طور گسترده در قاره آفریقا تولید می‌شوند، سیاست بسیار خوبی در این خصوص است، زیرا از کشاورزان محلی با ایجاد بازاری نو برای محصولاتشان حمایت می‌کند. به گزارش سیناپرس، ضمنا این تصمیم اگر به طور گسترده اتخاذ شود، باعث صرفه جویی در ارز خارجی مورد نیاز دولت ها می شود.

در سال 2020، روسیه با صادرات بیش از 3.5 میلیارد دلار محصول کشاورزی، بزرگترین تامین کننده گندم آفریقا بود. تا پیش از جنگ جدید، روسیه و اوکراین حدود 44 درصد از گندم مورد نیاز آفریقا را تامین می کرده اند.به گزارش سیناپرس، اما به گفته بانک توسعه آفریقا، جنگ بین دو کشور، قیمت این محصول را تا 60 درصد در این قاره افزایش داده است و بسیاری از نانوایان را مجبور به بستن مغازه یا ادامه فعالیت با ضرر کرده است.

با این حال، معرفی سیب زمینی شیرین با گوشته نارنجی و استفاده از آن به ویژه به شکل پوره، می تواند یک چرخش شدید در تامین مالی نانوایان این قاره باشد.

به گفته محققان فوق، مزیت اقتصادی پوره سیب زمینی شیرین به میزان کارآمدی آن و نوع بسته بندی استفاده شده بستگی دارد. ما متوجه شده‌ایم که اگر ریشه‌ها با دقت شسته شوند، پوست آن ها می‌تواند در طول فرآیند پوره‌سازی روی پوست باقی بماند و لذا ضایعات بسیار کمی وجود دارد. علاوه بر این، روش فوق، فیبر رژیمی و آهن و روی بیشتری را به محصول نهایی اضافه می کند.

به گزارش سیناپرس، این محصول به عنوان «پوره با فیبر بالا» شناخته می‌شود و محتوای غذایی کلی محصول نهایی را بهبود می‌بخشد، به علاوه باعث صرفه‌جویی در هزینه‌ها برای نانوا می‌شود.

بر اساس بررسی های علمی، رجوع به انواع سیب زمینی شیرین، کمک بزرگی به وضعیت تغییرات آب و هوایی خواهد بود. چراکه این محصول زودرس است و نسبت به اکثر غلات، آب را به شکل کارآمدتری مصرف می کند. این محصول کشاورزی همچنین دارای سطوح خوبی از ویتامین های C، K، E و چندین ویتامین B است و منبع خوبی از منیزیم و پتاسیم به حساب می آید.

به گزارش سیناپرس، همه این موارد باعث شده که توصیه به استفاده از سیب زمینی شیرین به عنوان جایگزینی کارآمد برای غلات به ویژه در قاره آفریقا مورد توجهی ویژه قرار گیرد.

ترجمه: محمدرضا دلفیه
 

No tags for this post.
خروج از نسخه موبایل