دکتر مهدی وجدانی همت با اشاره به اینکه رشد تحصیلی و کسب موفقیت در تحصیل یکی از اهداف مهم حضور دانشجویان در مراکز آموزشی و دانشگاه ها است، افزود: در این مسیر دانشجویان با مسائل و مشکلاتی مواجه می شوند که یکی از این مسائل، افت تحصیلی و مشروط شدن تعدادی از دانشجویان در برخی از مقاطع تحصیلی است. این مسئله امروزه در مراکز آموزش عالی کشورهای مختلف به عنوان یک دغدغه و یک موضوع جدی مطرح هست؛ چرا که علاوه بر هدر دادن سرمایه های انسانی، اقتصادی و مالی دانشگاه ها، تاثیرات مخربی بر سلامت روان و آماده سازی دانشجویان برای آینده دارد.
وی تصریح کرد: مرکز مشاوره دانشگاه علامه طباطبایی در یک دوره دو ساله اقدامات ارزشمندی را در حوزه پیشگیری از افت تحصیلی دانشجویان انجام داده است. این مرکز در اسفند ماه طرح جامعی را تحت عنوان طرح پات (پیشگیری از افت تحصیلی) بر اساس تجربه های موفق و ارزشمندی که دانشگاه علامه طباطبایی در این زمینه داشته است، تدوین و به دفتر مشاوره و سلامت سازمان امور دانشجویان پیشنهاد داد.
دکتر وجدانی همت ادامه داد: بعد از بررسی های انجام شده در دفتر مشاوره و سلامت و با توجه به اولویت بالایی که سازمان امور دانشجویان برای پیشگیری از افت تحصیلی دانشجویان در نظر گرفته است، این طرح به عنوان یک موضوع تحصیلی – روانشناختی مهم تصویب و به دانشگاه علامه طباطبایی ابلاغ شد تا اجرای این طرح را به صورت کشوری آغاز کند.
وی افزود: مرکز مشاوره قصد دارد به آن بخشی از موضوع افت تحصیلی وارد شود که نیازمند شناسایی و تشخیص بر اساس مصاحبه روانشناختی و بررسی دقیق وضعیت دانشجویان است تا علت افت تحصیلی آنها ریشه یابی شود. همچنین قصد دارد با مداخله های بموقع دانشجویانی که مشروط شده اند را به فرایند تحصیل بازگرداند و از افت تحصیلی دانشجویانی که در معرض این خطر هستند، پیشگیری کند. بنابراین برای هر یک از این افراد و گروه ها، برنامه های دقیق و مشخصی تدوین شده است.
مدیر مرکز مشاوره و بهداشت و روان دانشگاه علامه طباطبایی خاطر نشان کرد: مرکز مشاوره دانشگاه در معاونت دانشجویی به همراهی معاونت آموزشی، آموزش دانشکده ها، استادان و گروه های آموزشی، دوره های مختلفی را در تابستان تدارک دیده است. همه دانشگاه ها موظف هستند یک نماینده به دانشگاه علامه طباطبایی معرفی کنند تا آموزش های لازم را کسب و به اجرایی شدن برنامه ها در دانشگاه خود کمک کند. تاکنون نزدیک به پنجاه درصد از دانشگاه ها نماینده های خود را به مرکز مشاوره دانشگاه علامه طباطبائی، به عنوان دبیر خانه مرکزی این طرح معرفی کرده اند.
وی در پایان اعلام کرد: کارگاه های این طرح از مرداد ماه شروع می شود و تا دی ماه ادامه دارد. از مهر ماه آموزش های داده شده به کارشناسان و متخصصان در دانشگاه های کشور اجرایی خواهد شد و نتایج کار در پایان نیمسال نخست سال تحصیلی جدید به دانشگاه علامه طباطبایی ارائه می شود تا گزارش نهایی و میزان موفقیت طرح به دفتر مشاوره و سلامت ارائه شود و برای نیم سال های بعد برنامه ریزی های لازم برای ادامه طرح انجام شود.
No tags for this post.