به گزارش سیناپرس، تیمی از دپارتمان تنظیم متابولیک دانشگاه شینشو خاطرنشان می کند که فست فودها و رژیم غذایی غربی در سراسر جهان محبوب شده اند. با این حال، مقادیر بالای غذاهای فرآوری شده، گوشت قرمز و محصولات لبنی پرچرب در این رژیم اغلب منجر به چاقی و مشکلات سلامتی مرتبط با وزن می شود. بر اساس گزارش مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری، تنها در ایالات متحده، بیش از ۴۰ درصد از جمعیت بزرگسال در حال حاضر به عنوان چاق طبقه بندی می شوند.
زغال فعال چیست؟
انسان ها در واقع از زمان های قدیم از این پودر سیاه، بی بو و بی طعم به عنوان درمانی برای بیماری های مختلف استفاده می کرده اند. امروزه زغال فعال یک ابزار پزشکی رایج برای درمان برخی بیماری ها بوده و همچنین به عنوان یک داروی اضطراری ضد سم نیز عمل می کند.
زغال همچنین به عنوان خوشبو کننده و برای تصفیه آب استفاده می شود. اخیراً مکمل های زغال چوب به عنوان یک درمان بالقوه برای گاز و نفخ معده، کاهش کلسترول و بهبود عملکرد کلیه محبوب شده اند. حتی برخی افراد ادعا می کنند که زغال چوب می تواند دندان ها را سفید کرده و خماری را درمان کند.
محققان خاطرنشان می کنند: زغال چوب فعال خوراکی توانایی جذب سموم ادراری و اسیدهای صفراوی در روده ها و دفع آنها را به صورت مدفوع دارد. با در نظر گرفتن این موضوع، تیم پژوهشگران زاپنی توانایی این ماده برای جذب چربی اضافی ناشی از رژیم های غذایی چرب را بررسی کردند.
این دانشمندان در طول آزمایش خود به دو گروه از موش ها به مدت ۱۲ هفته رژیم غذایی معمولی و رژیم غذایی پرچرب دادند. همانطور که انتظار می رفت، موش هایی که رژیم غذایی پرچرب داشتند به طور قابل توجهی بیشتر از رژیم غذایی معمولی وزن اضافه کردند.
با این حال، زمانی که دانشمندان زغال چوب فعال اسیدی را به رژیم غذایی پرچرب حیوانات اضافه کرد، میزان وزنی که هر موش به دست آورد تقریباً با یک رژیم غذایی معمولی برابر بود.به گزارش سیناپرس، علاوه بر این، مطالعه فوق نشان داد که میزان اسید صفراوی، کلسترول، تری گلیسیرید و اسید چرب در مدفوع آنها دو تا چهار برابر افزایش یافته است.
محققان همچنین خاطرنشان می کنند : مصرف زغال فعال خوراکی باعث آسیب به مخاط دستگاه گوارش یا ریه ها نمی شود.
اعضای این تیم تحقیقاتی معتقدند مصرف مکملهای زغال چوب فعال اسیدی قبل یا در حین خوردن غذاهای چرب میتواند از افزایش وزن در افراد جلوگیری کند. به این ترتیب با حذف بیشتر مواد مضر رژیم غذایی چرب از بدن، می توان از موارد آتی چاقی، دیابت و بیماری کبد چرب جلوگیری کرد.
شرح کامل این مطالعه در آخرین شماره مجله Frontiers in Nutrition منتشر شده است.
مترجم: فاطمه کردی
No tags for this post.